Bitcoin outperformed goud, onroerend goed en aandelen over een periode van 4 jaar

Bitcoin (BTC) presteert beter dan andere populaire activa zoals goud, onroerend goed en aandelen, als er gekeken wordt over een periode van 4 jaar. Dit wordt bevestigd door de laatste gegevens die op 22 januari door Nick Szabo gedeeld werden op Twitter.

Willy Woo (Woobull.com)

Bron: Woobull

Met behulp van de Sharpe-ratio, om risico-gecorrigeerde rendementen te berekenen, gaf Woobull-maker Willy Woo Bitcoin een score voor elke “hodl” -periode van vier jaar vanaf 2013, vier jaar na de opkomst van Bitcoin. Die tijdspanne weerspiegelt hiaten tussen de halveringen van Bitcoin, wanneer het beschikbare aanbod voor miners van elk transactieblock met 50% afneemt.

Het resultaat is dat Bitcoin de overhand heeft over andere beleggingen, waarbij het de afgelopen decennium slechts kort concurrentie van aandelen zag.

Nick Szabo

Volgens Nick Szabo gaan de indrukwekkende rendementen van Bitcoin hand in hand met zijn kenmerk als een gedecentraliseerde vorm van hard geld die vrij is van manipulatie door overheden en centrale banken.

De crypto-veteraan zei het volgende op Twitter:

“Succesvolle Bitcoin-holders hebben lage tijdsvoorkeuren en beoordelen over langere periodes, b.v. voor risico gecorrigeerd rendement over een periode van 4 jaar. Als een econoom dit sterke marktsignaal niet heeft onderzocht voor verklaringen van vraag en aanbod, hebben ze er geen bruikbare mening over.”

Szabo concludeerde:

“De dollarprijzen van activa zijn erg afhankelijk van de subjectieve beslissingen die de Fed neemt over rentetarieven, geldhoeveelheid, activafinanciering en aankoop van activa, dus u moet hen vragen om te voorspellen wat hun eigen gedrag zou zijn in een dergelijke omstandigheid. Zelfs zij kunnen dat niet voorspellen.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!