Nieuw wetsvoorstel in Amerika stelt persoonlijke crypto-transacties vrij van belasting

Een wetsvoorstel om persoonlijke cryptocurrency-transacties vrij te stellen van belasting op vermogenswinsten is opnieuw ingediend bij het Congres van de Verenigde Staten. Dit volgens een artikel dat gisteren op Cointelegraph geplaatst werd.

Het wetsvoorstel die “The Virtual Currency Tax Fairness Act of 2020” is genoemd, zou een vrijstelling inhouden voor digitale valuta-uitgaven die kwalificeren als persoonlijke transacties. Gebruikers zouden in die gevallen niet hoeven te rapporteren wanneer ze crypto uitgeven waarvan de waarde veranderd is ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Vertegenwoordigers Suzan DelBene (D-WA) en David Schweikert (R-AZ) introduceerden het wetsvoorstel gisteren, 16 januari. Schweikert introduceerde een eerdere versie van dit wetsvoorstel in 2017 met een aanzienlijk grotere vrijstelling.

Bestaande belastingwetgeving worstelt om te gaan met cryptocurrencies, omdat ze zich soms gedragen als investeringen, soms als grondstoffen en soms net als andere valuta’s. Voor dit laatste type transactie lijkt het wetsvoorstel het te vereenvoudigen voor cryptohandelaren en gebruikers.

De nieuw voorgestelde wet zou belastingbetalers vrijstellen van een meldingsplicht, zolang de betrokken winsten minder dan $200 bedragen. In de eerdere versie van het voorstel stond dit getal op $600.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!