ETF

Amerikaanse SEC klaagt fraudeur aan die $3,5 miljoen buit heeft gemaakt

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Recente aanklachten van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) verbonden drie partijen aan frauduleuze activiteiten van ruim $3,5 miljoen. Dit volgens een artikel Cointelegraph.

Donald Blakstad

De SEC heeft aangifte gedaan van fraude tegen Donald Blakstad, crypto-mining bedrijf Energy Sources International Corporation (ESI) en voertuigonderdelenbedrijf Xact Holdings Corporation, volgens een document van 8 januari van de commissie.

In het document werd ESI beschreven als “een vermeende cryptocurrency-miningoperatie”.

Blakstad zou naar verluidt $3,54 miljoen hebben verzameld van ten minste 14 verschillende investeerders via frauduleuze aanbiedingen. Blakstad heeft het geld van beleggers echter niet ingezet voor dergelijke effecten. In plaats daarvan gebruikte hij dat kapitaal voor individueel gewin en kocht hij onder andere een deel van een nachtclub en een auto, aldus de aanklacht van de SEC.

De vermeende fraudeur gebruikte ESI, Xact holdings en energiebedrijf Midcontinental Petroleum, Inc. als onderdeel van zijn operatie, waarbij vervalste informatie werd verspreid om investeerders te lokken.

Niet zijn eerste wetsovertreding

De SEC heeft Blakstad ook aangeklaagd voor het handelen met voorkennis in 2019, zoals aangegeven werd in een verklaring van 10 juli van de commissie.

Volgens de SEC heeft Blakstad accountant Martha Patricia Bustos omgekocht voor informatie over haar werkgever, Illumina Inc. Vervolgens gebruikte Blakstad de privéinformatie die hij van Bustos ontving om winst te maken op de aandelenmarkt, aldus de verklaring.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN