CryptoNL Trading Advice: Wat gaat de EOS koers doen?

Goedemiddag iedereen! Hopelijk hebben jullie een fijne jaarwisseling gehad. Deze week heb ik besloten om een EOS / BTC analyse te schrijven.

Weekgrafiek

EOS koers weekgrafiek
Bron: TradingView

Kijkend naar de weekgrafiek zien we dat nadat de descending triangle gespeeld heeft er een consolidatie zone is gestart. Momenteel beweegt de koers al van begin augustus 2019 in deze zone. De koers van deze zone is ongeveer van 0.0003 tot aan net over de 0.0004. Hoewel het een consolidatie zone is kun je er best wat winsten behalen. Van bodem tot aan de top is goed voor een 25%. Op de RSI zien we een duidelijke weerstand (groene lijn), bodems die steeds iets hoger komen te liggen, de EMA-12 die lichtjes oploopt en de MFI die stijgende is. Wanneer de RSI boven de groene lijn weet te komen dan zou dat de eerste signalen zijn voor een rally omhoog.

Zoals je op de weekgrafiek kun je zien dat er tot aan het bovenliggende orderblock een gat is van zo’n 50%. Deze orderblock heeft tevens confluence met de downtrend lijn vanaf de top v/d koers in april 2018.

Daggrafiek

EOS koers daggrafiek
Bron: TradingView

Op de daggrafiek kunnen we een lichte uptrend waarnemen. Na kerst heeft de koers de fallingwedge weten te breken met een rejection van fibonaci level 0.5 als reactie. Gisteren heeft er een retest op de trendlijn van de fallingwedge plaatsgevonden. Tegelijkertijd is de RSI ook gebounced op de EMA-12 en bevindt zich momenteel net boven de 50-lijn. Al met al zijn dit toch wat bullish signalen op de daggrafiek. Om de weg naar boven te vervolgen zullen we het weerstand op de fibonacci level 0.5 moeten flippen naar support.

Het meest voor de hand liggende scenario die ik kan zien op deze chart is dat er een nieuwe HL wordt geprint momenteel waarna een stijging volgt richting de golden pocket zone van de fibonacci. Ik verwacht weer weerstand te ondervinden rond de koers van 0.0003865 – 0.0003942.

De MACD lijnen staan momenteel bullish maar ondervinden weerstand van de 0-lijn. Ook dit niveau moeten we weten om te zetten naar support voor een verdere stijging. We gaan eens verder inzoomen om te kijken of onze bevindingen daar worden bevestigd of dat we misschien toch nog een daling kunnen verwachten.

4-uur-grafiek

EOS koers 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

Vanmorgen kregen we een alert van MyCryptoradar van een retrace op fib level 0.618 met als gevolg direct een candle met bullish voorkeur (aqua candle). Dit was een mooi instap moment geweest maar helaas gemist. Bovenliggend zie je op de 4H dat er een mooi orderblock is gecreerd, deze heeft confluence met de eerder genoemde fib level 0.5 gemeten van de move down. Voor mij is dit een belangrijk punt om te flippen naar support.

Maar wanneer ik naar de VPVR indicator kijk kan dit punt ook nog wel iets lager gaan uitvallen dan ik hoop. De VPVR laat namelijk rond de koers van 0.0003621 een supportzone zien. Deze zone ligt in het midden van de fibonacci levels 0.5 en 0.382.

De RSI heeft de EMA-12 weten te doorkruisen en zal nu de 50-lijn ook moeten gaan doorkruisen voor de weg naar boven. We zullen dit moeten managen voor een mooie instap. Op de bodem jagen is onbegonnen werk maar we willen natuurlijk wel zo laag mogelijk inkopen ?.

Wanneer je veel met technische analyse bezig bent en je charts wil delen met mede analysten dan ben je van harte welkom in de TA chat van CryptoNL.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!