Bitcoin daling

Bitcoin heeft in 2019 geen bearmarket gezien

Volgens een artikel dat gisteren op Cointelegraph verscheen zag Bitcoin (BTC) in 2019 geen bearmarket, “en het bewijs is gemakkelijk te vinden op de blockchain,” aldus Cointelegraph

Gegevens over verschillende statistieken tonen aan dat Bitcoin, ondanks zijn recente prijsvolatiliteit, het hele elfde jubileumjaar zich sterk heeft gehouden.

Zoals de cijfers bevestigen, zijn zogenaamde ‘hodlers’ meer gehecht aan hun voorraad dan ooit tevoren.

PlanB: Geen bearmarket in 2019 gezien

BTC / USD is sinds september verschillende keren aanzienlijk gedaald en de snelle stijgingen en dalingen leidde tot zorgen bij verschillende handelaren.

Zoom echter uit en het beeld verandert volledig. Zoals opgemerkt door PlanB, maker van de Bitcoin-prijsvoorspellingstool Stock-to-Flow, is het 200-wekelijks voortschrijdend gemiddelde (200WMA) van Bitcoin nooit gedaald.

Hij zei het volgende:

Hij onthulde dat de prijsactie op korte termijn er niet in is geslaagd om de 200WMA negatief te maken. De huidige groei is 3% per maand, of ongeveer $150, voegde hij eraan toe.

Willy woo: We zitten nu in de accumulatiefase

In een tweet op zaterdag nam Woo ook de recente gebeurtenissen mee in de context van de gehele geschiedenis van Bitcoin. Volgens hem zitten we nu in een accumulatiefase, en niet in een bearmarket. Hij vatte samen:

Woo werpt ook licht op Bitcoin’s dieptepunten van december 2018 van $3.100. Die fase, die sommigen sindsdien hebben vergeleken met deze maand, was het resultaat van ‘anorganisch’ gedrag:

“In 2018 werd $6k gehouden met anorganische buywalls, het slimme geld ging er uit, de muren werden gebroken en we braken uit naar beneden.”

70% van de Bitcoins zijn statisch gebleven

Zoals ondernemer Alistair Milne tijdens het weekend opmerkte, is 70% van het aanbod het afgelopen halfjaar statisch gebleven.

Het gedrag, zegt hij, bootst de aanloop naar de vorige halvering uit 2016 na. Toen, net als bij de volgende halvering in mei 2020, werd het evenement beschouwd als een potentiële boost voor de Bitcoin-prijs.

De impact van de halvering werd echter pas een jaar later gevoeld en de meningen zijn verdeeld over het potentiële effect bij de aankomende halvering.

Wat denken jullie? Gaan we nieuwe hoogten zien in 2020?

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN