Ethereum (ETH) koers analyse door CryptoNL Trading Advice

Een maand geleden hebben we Ethereum (ETH) voor jullie lezers geanalyseerd. Inmiddels traden we al even onder het orderblock, zoals besproken in het bearish scenario van de analyse van een maand geleden.

Weekgrafiek

Bron: TradingView

Wanneer we nu naar de weekgrafiek kijken dan traden we, sinds het vorige artikel, onder het orderblock met de Ethereum koers momenteel onder het fibonacci level 0.705. Op de weekgrafiek staan de EMA’s (staan niet op deze chart layout) nog flink naar beneden en het momentum neemt ook toe. Dit duidt erop dat de downtrend nog aardig bezig is en niet van plan is om voorlopig te gaan keren.

De rsi staat onder de 50-lijn en de EMA-12. De RSI bevindt zich bijna op de 30-lijn, wat betekent dat hij oversold begint te raken. Dit betekent echter niet dat de prijs gelijk weer gaat stijgen als deze oversold is, zoals ik wel eens voorbij zie komen.

Ook de MACD staat nog in de bearish richting en het momentum blijft vrijwel gelijk. Al met al niet echt mooie signalen op de weekgrafiek voor de Ethereum koers.

Om enigszins weer wat bullish actie te zien denk ik dat we deze week boven de fibonacci level moeten gaan sluiten. Doen we dat niet, dan is het gebied tussen de twee rode lijnen de zone waar ik me op concentreer.

We gaan de koers eens bekijken op de lagere timeframes om te kijken wat we de komende dagen kunnen verwachten.

Daggrafiek

Bron: TradingView

De daggrafiek die laat ook een duidelijke dalende trend zien, die door het script (gemaakt door een vriend van me) wordt bevestigd. Dit kunnen jullie herkennen aan de rode diamantjes boven een candle. Kijkende naar de candles, dan zien we enige wispelturigheid, die bevestigd wordt door de RSI die om de EMA-12 heen danst. De MACD is gister bullish gekruist, maar dat is ook het enige bullish signaal wat ik op de daggrafiek zie.

Op de VPVR indicator is een duidelijke weerstand te zien rond de 127 dollar, met daarboven de 132 dollar als het volgende weerstands niveau. Wanneer we de 132 dollar doorbreken en flippen naar support, dan kunnen we gaan kijken naar 147 dollar als target.

Op de 4H zien we dat er gisteren een wick naar het orderblock plaatsgevonden heeft. Ik had de ascending triangle gisteren gespot en had mijn sell order gezet. Deze is echter, op 2 dollar na, niet gehit.

Verder zien we een bearish 3 bar play (dat is de candle stick formatie, gemarkeerd met de twee paarse driehoekjes). De candle daarna kregen we een bevestiging van de trend (rood diamandje).

De RSI is rejected op de 50-lijn en staat op het punt de EMA-12 bearish te kruisen. De MACD is nog ietwat bullish, maar ik verwacht niet dat dit voor lange duur zal zijn.

4-uurs-grafiek

Bron: TradingView

Op dit moment hou ik rekening met de zone tussen de twee rode lijnen op de weekgrafiek en hoop ik op nog een (snelle) stijging richting de 130 dollar, om alsnog mn stack in USDT te kunnen zetten. Mocht de prijs daar niet meer komen, dan staat mijn SL op 121 dollar en zou ik naar verwachting ongeveer 10% goedkoper terug gaan kopen. De Ethereum koers kan echter van het ene op andere moment omslaan en daarom is het verstandig om, naast een SL te zetten, ook je trade minimaal een keer per dag te evalueren.

Dit was mijn laatste analyse voor 2019 en ik wil even van de gelegenheid gebruik maken om jullie allemaal een fantastische jaarwisseling te wensen en ik hoop jullie volgend jaar allemaal weer gezond terug te zien. En omdat onze cryptoscanner gereleased is kan iedereen er tot 10 januari gratis gebruik van maken. Dat kan door een gesprek met MyCryptoradar. Meer informatie over de scanner vind je op www.mycryptoradar.com.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!