CySEC

SEC van Cyprus geeft waarschuwing aan 200 niet geregistreerde platforms

Recent is een waarschuwing afgegeven vanuit de Securities and Exchange Commission (CySEC) van Cyprus. Dit gebeurde tegen bijna 200 niet-geregistreerde investeringsplatforms.

Vier van deze lijken opvallend veel op elkaar en maken daarnaast valse advertenties onder de gelicentieerde en gereguleerde firma BDSwiss. Dit meldde Financemagnates op 22 december.

De vier platformen die als laatst aan de waarschuwingslijst van de CySEC zijn toegevoegd blijken Nervic Fx Trade, Crypt Fx Tm, Urban Fx Trade en Intense Fx Trade te zijn. Alle vier beweerden dat ze connecties hadden met BDSwiss Holding Plc, een handelsplatform dat legaal geautoriseerd en gelicentieerd is bij de CySEC.

BDSwiss vertelde Finance Magnates:

“BDSwiss heeft in de loop der jaren een intern proces opgezet en we worden gewaarschuwd door zowel professionele software als door klanten zelf op kloonwebsites of derden die onze merknaam gebruiken voor fraude.

De afdeling Compliance van BDSwiss onderhoudt constante communicatie met de toezichthouders en onderneemt onmiddellijk actie, rapporteert fraude en kloon websites wanneer deze onder onze aandacht komen.”

Hoewel veel providers beweren dat ze op Cyprus zijn gebaseerd, zei de CySEC eerder dat ze geloofden dat dergelijke ondernemingen in het buitenland waren gevestigd en valse adressen hadden verstrekt. De CySEC gaf ook aan dat het zou overwegen verdere actie te ondernemen zodra ondernemingen daadwerkelijk in het land waren gevestigd.

Strengere AML-regels

De Cypriotische waakhond heeft recent nieuwe details bekendheid over zijn inspanningen om crypto-activa te reguleren. De CySEC wil het toezicht op cryptocurrencies en activa vergroten door EU-antiwitwasregels in de Cypriotische wetgeving te integreren.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN