ICO

Franse financiële regulator verleent de eerste goedkeuring voor ICO

De hype rond Initial Coin Offerings is de afgelopen tijd minder geworden, maar Frankrijk lijkt opnieuw belangstelling te tonen. De Franse regulator van de financiële markten, de Autorité des Marchés Financiers (AMF), heeft zijn eerste initiële muntenaanbod (ICO) goedkeuring verleend.

Het project waarvan de ICO is goedgekeurd heet Frans-ICO. Het openbare aanbod van de token begint volgens de website op 1 maart en eindigt op 1 juni.

Reuters maakte in juli bekend dat de AMF in gesprek was met drie of vier kandidaten voor ICO’s. Naar verluidt zouden er binnenkort meer op komst kunnen komen.

De AMF legde ook uit dat het alleen het ICO-voorstel heeft goedgekeurd, niet de uitgever van de token. De Franse financiële toezichthouder zei het volgende:

“Het door de AMF goedgekeurde informatiedocument heeft betrekking tot slechts één ICO gedurende een periode van maximaal zes maanden. Dit is alleen geldig voor de periode van het aanbod zoals beschreven in het informatiedocument.”

De nieuwe mogelijkheden die voor ICO’s zijn geïntroduceerd door de Pacte wet, zijn bedoeld om de ontwikkeling van ICO’s te bevorderen, aldus de AMF.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN