Google zoekopdrachten naar Bitcoin halvening zijn in 2019 gestegen

Volgens de laatste gegevens van Google Trends zijn de wereldwijde zoekopdrachten naar “Bitcoin halvening” in de loop van 2019 aanzienlijk toegenomen. Dit volgens een artikel dat vandaag op Cointelegraph verscheen.

Nederland op de 2e plek

De interesse in een aankomende Bitcoin halvening is hoger dan de afgelopen 5 jaar, met uitzondering van een korte periode vóór de vorige halvening. Het grote verschil is echter dat het nu nog ongeveer 150 dagen duurt, voordat de halvening plaats gaat vinden.

Google Trends Bitcoin halvening
Bron: Google Trends

Wat verder opvalt is dat Nederland als 2e land staat dat het meest gezocht heeft naar “Bitcoin halvening”. Dit kan duiden op een groeiende interesse vanuit de Nederlanders in Bitcoin (BTC).

Bitcoin zoekopdrachten gedaald

De resultaten voor “Bitcoin” zijn daarentegen de afgelopen maanden gedaald, wat het gebrek aan interesse in verband met de prijsdaling van de cryptocurrency weerspiegelt.

Google Trends Bitcoin
Bron: Google Trends

Bitcoin halvering een prijsbooster?

De Belgische Bitcoin investeerder en mede-oprichter van Adamant Capital, Tuur Demeester, merkte op dat vele de Bitcoin halvering nog steeds als een Bitcoin-prijsbooster beschouwen.

Hij zei het volgende op Twitter:

“Het is heel duidelijk dat de interesse van de detailhandel in BTC niet bestaat en het beleggerssentiment momenteel behoorlijk slecht is. De vraag is of de halvering een bullish verhaal zou kunnen bieden – de Google-trendgegevens suggereren dat dit zou kunnen.”

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!