VeChain Nieuws

VeChain koers analyse door CryptoNL Trading Advice

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Deze week wil ik jullie meenemen in mijn kijk op de VeChain (VET) koers. Vechain is ook een hodl coin van mij en met mij vele andere holders in de Benelux. Momenteel is VET al voor de 5e week aan het stijgen, hoe ver gaan we nog door of wordt het tijd voor een adem pauze? We gaan het eens bekijken voor jullie.

Weekgrafiek

Bron: TradingView

Op de weekgrafiek is goed te zien dat na een daling van maar liefts 75% in 196 dagen er eindelijk weer eens wat beweging in is gekomen. De laatste 5 weken is de koers van VET zelfs verdubbeld en hebben we een mooi stuk goed weten te maken van de daling. Drie weken geleden hebben we een bullish crossover van de ema8 en ema21 gehad en deze waaieren momenteel voorzichtjes uit elkaar. De koers heeft alleen in die 5 weken geen candle close boven de ema55 gezien en dat is wat ik graag zou willen zien, om de weg naar boven te vervolgen. Mocht de week candle zo sluiten als momenteel (shooting star), dan zou dit een bearish signaal zijn en dan kunnen we een correctie verwachten.

Daggrafiek

Bron: TradingView

Op de daggrafiek zien we een duidelijke rejection van het bovenliggende orderblok en is er tevens een bear divergence gevormt die momenteel aan het spelen is. Ik heb de bear div even gemarkeerd met rode circels want het lijntje kan wel eens moeilijk te zien zijn. We zien dat tijdens het spelen van de divergence ook de RSI door de ema12 is gegaan. De RSI bevindt zich nog wel boven de 50 lijn en een bounce erop zou ideaal zijn. Een mooi nieuw instap moment zou de rode box kunnen zijn waar de koers op 80 – 84 sat ligt.

De ema’s waaieren nog mooi uit en de ema55 doorkruist de ema200. Een kruising van ema50 en 200 wordt door heel veel traders gezien als een goldencross en hier wordt ook op geanticipeerd.

Even een leuk feitje over de golden cross. Wisten jullie dat statistisch gezien de 50/200 kruising niet de beste is maar dat de True Golden Cross de ema13 en ema48.5 is. Nu kunnen we geen ema instellen met een cijfer achter de comma dus wil je hem toevoegen aan je chart software gebruik dan ema13 en ema48.

http://etfhq.com/blog/2013/01/15/golden-cross-which-is-the-best/ hier is een artikel over de kruisingen.

4-uursgrafiek

Bron: TradingView

Kijkende na de 4H bevstigd het eigenlijk al onze gedachten. Met het sluiten van de laatste 4H candle is er een falling wedge gevormt. De candle is tevens onder de ema55 gesloten wat vaak duidt op een verdere daling. De RSI is wel aan het uitvlakken maar moet nog maar eerst de ema12 doorkruisen voor we de weg omhoog kunnen gaan vervolgen. Ook de MACD daald nog flink, die zie ik de komende uren geen ommekeer maken.  Als ik het op deze chart moet beoordelen zou ik mijn koop orders tussen 80 en 86 weg zetten. Let op dit is geen financieel advies 😉

Ben je zelf ook geintresseerd in het leren van technische analyse? Stel je vragen dan gerust in onze TA chat (https://t.me/CryptoNL_Trading). Heb je al enige ervaring en zou je meer kansen willen spotten? Volg dan MyCryptoradar – Cryptoscanner (https://t.me/MyCryptoradar)

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN