VeChain coin review

Wat is VeChain?

VeChain is een Blockchain-as-a-Service bedrijf dat vervalsing van luxe merken tegengaat. VeChain heeft een unieke oplossing waarbij fabrikanten hun producten van een gecodeerde chip kunnen voorzien. Met deze chip wordt het product vanaf het begin tot het einde gevolgd en toegevoegd aan de blockchain. Doordat het product aan de blockchain wordt toegevoegd, kunnen klanten het productproces bekijken en de echtheid van het product inzien. Denk bijvoorbeeld aan merkkleding, waarbij het vaak lastig te zien is of het echt of nep is. Mede door VeChain zou je het product meteen kunnen scannen en zien of deze oorspronkelijk afkomstig is van het merk of niet.

Rebranding

Vanaf de ICO is Vechain begonnen als ERC20 token. Onlangs hebben ze de nieuwe Vechain Thor blockchain gelanceerd. Omdat dit een andere blockchain is dan die van Ethereum moeten gebruikers hun oude VEN token inwisselen voor de nieuwe VET token. De rebrand van VeChain naar VeChain Thor heeft plaatsgevonden op 26 februari 2018 in Singapore.

Partnerships

VeChain heeft zijn netwerk continu uitgebreid en heeft één van de meest indrukwekkende samenwerkingen. Eén van de grootste partners is PricewaterhouseCoopers (PWC), een bekende multinational voor professionele dienstverlening. VeChain en PWC willen diensten van derden aanbieden aan participanten op de gedecentraliseerde platforms van VeChain. Een andere grote samenwerking is die met het wereldwijde verzekeringsbedrijf DNV GL. VeChain heeft ook partnerschappen met de in Shanghai gevestigde onderneming DIG, die verantwoordelijk is voor het controleren van 30% van alle wijninvoer in China. En zo zijn er nog tal van samenwerkingen waaronder met de Franse autofabrikant Renault.

Het VeChain team

VeChain is opgericht en wordt steeds verbeterd door de VeChain Foundation, een non-profit bedrijf gevestigd in Singapore. Sunny Lu, CEO van de VeChain Foundation, heeft al aardig wat bekendheid gecreëerd in de blockchainwereld. Ook was hij de CIO en COO van Louis Vuitton China. Jay Zhang, Financieel directeur, heeft ruim 14 jaar als senior manager gewerkt voor bedrijven als PWC en Deloitte. Dr. Peter Zhou, Data scientist, is een zeer gewaardeerde computerwetenschapper en heeft een aantal belangrijke artikelen gepubliceerd in internationale toptijdschriften. En zo zijn er nog tal van andere belangrijke medewerkers binnen het team met heel veel ervaring.

Masternodes

In het 2e kwartaal van 2018 heeft VeChain zijn masternodes geïntroduceerd Je hebt een masternode, wanneer je een bepaald aantal munten bezit en hodlt. Over deze munten krijg je dan bonus tokens als beloning. Hieronder krijg je vier soorten verschillende masternodes te zien: Thrudheim node Verplicht minimaal 250.000 Vechain Thor munten. Mjolnir node Verplicht minimaal 150.000 Vechain Thor munten. Thunder node Verplicht minimaal tussen de 50,000 – 149,999  Vechain Thor munten. Strength node Verplicht minimaal 10,000-49,999 Vechain Thor munten.

Concurrenten

Naast VeChain zijn er nog andere bedrijven die blockchain-technologie proberen toe te passen in de supply chain. Een concurrent waar je bijvoorbeeld aan kunt denken is Waltonchain. De industrie waar beide zich in bevinden is groot genoeg voor allebei. Zeker omdat er bij beide bedrijven ook verschillen zijn. Vechain richt zich op dit moment bijvoorbeeld meer op luxe producten, terwijl Waltonchain zich ook richt op goedkopere kleding. Echter lijkt VeChain aan kop te staan in vergelijking tot zijn concurrenten door zijn grote netwerk van samenwerkingen. Disclaimer: Dit is een review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!