China’s Great Firewall blokkeert Etherscan.io

China’s Great Firewall, een tool die wordt gebruikt om sites zoals Google en Facebook te blokkeren voor Chinese burgers, heeft de Ethereum (ETH) blockchain explorer Etherscan.io toegevoegd aan hun blacklist. Dit volgens gegevens van non-profit monitoringorganisatie GreatFire.

Volgens GreatFire, dat een database verzamelt van websites die zijn geblokkeerd door de Great Firewall, zou China in oktober 2019 Etherscan hebben geblokkeerd, en is vandaag de dag het domein van Etherscan nog steeds ontoegankelijk voor gebruikers op het Chinese vasteland. Het bedrijf gaf verder ook aan dat Etherscan voor het laatst bereikbaar was voor Chinese burgers op 17 augustus 2019.

Hoewel de blokkering van de Etherscan grotendeels onopgemerkt bleef, zei CEO Matthew Tan van het bedrijf naar verluidt dat Etherscan de actie opmerkte “in de afgelopen 3 maanden”, meldt CoinDesk.

Andere Ethereum explorers zijn wel bereikbaar

Ondertussen zijn andere Ethereum-explorers wel nog bereikbaar in China. Zoals gemeld door Coindesk, is een gelokaliseerde versie van de browser, cn.etherscan.com, op het moment van schrijven nog wel toegankelijk voor Chinese burgers.

Ondertussen is Etherscan slechts één van een aantal block explorers, zoals Etherchain.org en Ethplorer.io. Tevens kondigde in maart 2019 MyEtherWallet de lancering aan van de alpha-versie van zijn nieuwe open-source Ethereum blockchain explorer, EthVM. Deze zijn allemaal nog wel bereikbaar voor in China.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!