Bitcoin (BTC) mining bedrijven bouwen aan de grootste mining farm ter wereld

Het Duitse Bitcoin (BTC) mining bedrijf Northern Bitcoin heeft een fusieovereenkomst gesloten met de in de Verenigde Staten gevestigde concurrent Whinstone. Dit meldde Businesswire op 18 november.

Het doel van de overeenkomst is om samen te bouwen aan de grootste mining farm ter wereld. De mining farm, die in Texas wordt gebouwd, zal een oppervlakte van 100 hectare hebben (gelijk aan ongeveer 57 voetbalvelden).

De eerste bouwfase zal in kwartaal 1 van 2020 worden afgerond. De verwachting is dat het volledige project in kwartaal 4 van 2020 is afgerond.

“Met deze fusie lanceren we onszelf sneller dan oorspronkelijk gepland naar de top van de wereld in Bitcoin mining. Het team van Whinstone heeft de afgelopen jaren uitstekend werk verricht en bewijst zijn leiderschap in de blockchain industrie door de grootste mining faciliteiten ter wereld te bouwen.”

Whinstone Group

De Whinstone Group en haar managementteam hebben sinds 2014 een succesvol track record in de blockchain industrie en hebben hun eigen mijnbouwfaciliteiten opgezet en geëxploiteerd in Nederland, Zweden en de VS.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!