Bitcoin koers

Bitcoin koers update door Het Crypto Huis (16-11)

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $8490. Is het over met de bearish bewegingen en gaan wij snel een bounce zien?

Bitcoin dagoverzicht

Op het dagoverzicht is te zien dat Bitcoin al een enige tijd zich onder de DMA-200 bevindt. Dit is absoluut geen goed teken, want de vorige keer bracht dit ons de bear markt in. Ook als wij kijken op de Bitstamp chart, is er te zien dat de Bitcoin koers een Daily close heeft gehad onder de EMA-200.

Echter wat wel een interessant en positief gegeven is, is dat wanneer wij kijken naar de CME chart, dat Bitcoin gisteren een sterke bounce heeft gemaakt op de EMA-200 (D). Dit is voor mij een indicatie dat wij wellicht snel een bounce kunnen zien. Wanneer wij wel onder de $8350 maandag openen, is dit geen goed signaal. Dit betekent dat Bitcoin dus onder de EMA-200 (D) op de CME chart opent, wat een sterk bearish signaal is.

Grafiek Bitstamp VS CME:

Bron: TradingView

Bitcoin 4-uur grafiek

Op het 4 uur tijdframe kunnen wij waarnemen dat de STOCH inmiddels omhoog kruist. Maar er zijn zeker een aantal bearish indicaties in de grafiek zichtbaar. Bitcoin bevindt zich namelijk onder de EMA-21, EMA-55 en EMA-200. Niet goed dus.

Op het 4 uur tijdframe is er inmiddels een ‘Death Cross’ zichtbaar tussen de EMA-200 en EMA-55. Echter werkte dit vorige keer als een contra indicator uit. Het is dus eigenlijk wel een bearish signaal, maar de vorige keer zagen wij na de cross juist een bullish beweging. Iets om in gedachten te houden.

Om de bullish bewegingen verder te zien uitspelen, zoals hierboven is beschreven, wil ik dit weekend een sluiting zien boven de EMA-21 (4H) om mijn gedachten te bevestigen. De EMA-21 (4H) ligt op dit moment rond het prijsniveau van $8560. Een level om in de gaten te houden dus! Ook is de RSI voor mij op dit moment een sterk gegeven. Zien wij de RSI op de 4 uur naar boven uitbreken, is voor mij de bullish beweging in gang gezet. Zien wij op de 4 uur grafiek de RSI naar beneden uitbreken, is dit voor mij een sterk bearish signaal.

Grafiek (4H):

Bron: TradingView

RSI 4 uur:

Bron: TradingView

Support levels

  • $8350 – (short term)
  • $8150 – (short term)
  • $7750 – (mid term)

Resistance levels

  • $8550 – (short term)
  • $8800 – (short term)
  • $9050 – (short term)
  • $9400 – (mid term)
  • $10.000 – (mid term)

Conclusie

Naar mijn idee kunnen wij snel een bounce zien van Bitcoin. Mochten wij eerste instantie toch nog eerst een stukje verder naar beneden gaan, vind ik het wel belangrijk dat de Bitcoin koers zich boven de $8000 weet te houden. Zolang dit gebeurt, zie ik nog steeds de ABC naar boven zich uitspelen.

Het is wel belangrijk dat wij dit weekend of maandag een sluiting gaan zien boven de $8560 op het 4 uur tijdframe (EMA-21 4H), om de bullish scenario verder te laten uitspelen.

Om de bullish kaart zich ook te kunnen laten uitspelen, wil ik geen prijs actie zien komen onder de $8350. Dit wordt dus nu gezien als een sterke support. Een wick mag gerust er wel onder komen, denk hierbij aan de $8250 zone, maar vanaf daar wil ik wel snel weer een stevige bounce zien, om in ieder geval niet te sluiten of te openen onder de $8350 op de CME chart. Ook wel bekend als de EMA-200 (D)

Bron: TradingView

THE BIGGER PICTURE

Ook heb ik vandaag een video gemaakt hoe ik over Bitcoin denk op ‘The Bigger Picture. In deze video van vandaag behandel ik 2 belangrijke scenario’s die wij kunnen gaan uitspelen. Hiervoor kijk ik naar 2 belangrijke levels. De $10.400 en de $7300. Ben jij benieuwd hoe ik over de Bitcoin markt denk op dit moment? Wacht niet langer en bekijk de video hieronder!

Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal op: https://t.me/HetCryptoHuisUpdates

Cursus/Premium kanaal

Heb je wellicht interesse in het volgen van een Blockchain / T.A. gerelateerde online cursus om uiteindelijk zelf de grafieken te kunnen lezen en te respecteren en de achterliggende technologie te begrijpen? Of heb jij wellicht interesse om Premium Member te worden van Het Crypto Huis?

Bekijk het aanbod via: https://hetcryptohuis.nl/trainingen/ 

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN