Laatste Crypto Nieuws

Belgische FSMA waarschuwt voor 9 crypto-gerelateerde websites

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Belgische toezichthouder op de financiële sector heeft een nieuwe waarschuwing afgegeven voor vermeende oplichtingswebsites die te maken hebben met cryptocurrencies. Dit zorgt er voor dat de totale lijst nu op 131 domeinen staat. Dit volgens een artikel dat vandaag op CoinDesk geplaatst werd.

De update komt naar aanleiding van rapporten van Belgische consumenten die het slachtoffer zijn geworden van oplichting, aldus het bureau.

Op dinsdag 29 oktober heeft de Financial Services and Markets Authority 9 domeinen toegevoegd aan hun lijst van crypto-scams, waaronder bitcoinmarketscap.com, bitcointraderspro.com, coinsmex.com, crypto-sfs.com, etc-markets.co, fisherih.com, ltc-markets.com, stsroyal.com en tdscapitalgroup.com.

De domeinen zijn niet gesloten of op de zwarte lijst geplaatst door de toezichthouder. Hoewel dit in het verleden wel is gebeurd met bijvoorbeeld de bestmixer.io. Deze website werd afgelopen voorjaar door tal van Europese autoriteiten gesloten. De FSMA heeft echter niet de FSMA de mogelijkheid om sites te sluiten, waarbij ze een vermoeden van fraude bij hebben.

De FSMA merkte verder op dat de werkwijze van dergelijke fraude nog steeds hetzelfde is, met oplichters die rijkdom beloven in eenvoudige stappen, ongeacht het kennisniveau. Maar zij waarschuwde:

“Uiteindelijk is het resultaat altijd hetzelfde: de slachtoffers kunnen hun geld niet terugkrijgen!”

De toezichthouder zegt dat er zich fraude blijft voordoen, ongeacht eerdere waarschuwingen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN