Linux, Iota en Dell gaan samenwerken aan Project Alvarium

Iota, Dell Technologies en de Linux Foundation gaan samenwerken aan Project Alvarium. Dit volgens een persbericht van 28 oktober van Linux.

In de aankondiging gaf de non-profit organisatie, genaamd de Linux Foundation, aan dat het een nieuw project aan het vormen was met ondersteuning van verschillende grote industriële reuzen, zoals Dell, de Iota Foundation en IBM. Andere partners zijn onder andere MobiledgeX en het wereldwijde IT-bedrijf Unisys.

Het project, genaamd Project Alvarium, zal gebaseerd zijn op de code van Dell Technologies en beoogt voort te bouwen op het concept van een Data Confidence Fabric. Dit systeem zal meetbaar vertrouwen in gegevens uit meerdere bronnen bewerkstelligen. Het systeem scoort gegevens op basis van betrouwbaarheid.

De CTO van Dell, Jason Shepherd, gaf aan dat het systeem organisaties zou kunnen helpen om aan verschillende nalevingsvereisten te voldoen, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de Europese Unie.

Arpit Joshipura, algemeen manager van Netwerken, Edge en IoT, bij de Linux Foundation, zei het volgende:

“We kijken ernaar uit om een ​​samenwerkingsgemeenschap te helpen opbouwen, die zich richt op het creëren en verenigen van technologieën voor het inbrengen van vertrouwen.

Omdat edge computing steeds verder doordringt, is een uitgebreid open source raamwerk, dat meetbaar vertrouwen in verschillende bedrijfstakken en tussen verschillende stacks vereist, absoluut noodzakelijk. We verwelkomen Project Alvarium in de Linux Foundation-familie van projecten.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!