Laatste Crypto Nieuws

Grote beurzen vragen FCA om crypto-derivaten niet te verbieden

De World Federation of Exchanges (WFE), een wereldwijde handelsorganisatie van publiek gereguleerde beurzen, heeft een beroep gedaan op de Financial Conduct Authority (FCA) van het Verenigd Koninkrijk om cryptocurrency-derivaten voor particuliere beleggers niet te beperken. Dit volgens een artikel dat vandaag op Cointelegraph verscheen.

De WFE bestaat uit ‘s werelds grootste beurzen, waaronder Nasdaq, CME Group, Korea Exchange, de London Stock Exchange en Deutsche Börse.

Hoewel de FCA nog steeds de beperking van crypto-derivaten voor retailbeleggers overweegt, heeft het onlangs geconcludeerd dat belangrijke cryptocurrencies ‘ruiltokens’ zijn, die ‘meestal gedecentraliseerd zijn en voornamelijk worden gebruikt als ruilmiddel’. De regulator benadrukte dat dergelijke digitale valuta niet onder de wettelijke reikwijdte van de FCA vallen.

Als reactie hierop heeft de WFE op 7 oktober een statement naar buiten gebracht. De WFE stelde voor dat de FCA, in plaats van een verbod, een goede consumentenbescherming zou moeten ontwikkelen.

WFE CEO Nandini Sukumar drong er bij de FCA op aan om relevante regelgeving op te stellen, om zo de markt in staat te stellen zich verder te ontwikkelen. Hij gaf het volgende aan:

“Hoewel crypto-activa producten echt potentieel hebben, heeft de markt geleden onder niet-gereguleerde providers die ongepaste producten distribueren. Spelers die zich houden aan strikte wettelijke vereisten, consumentenbescherming als onderdeel van hun mandaat opnemen en begrijpen dat integriteit van fundamenteel belang is voor goed functionerende markten, zijn het meest geschikt om deze producten te leveren en om de ontwikkelende markt te ondersteunen.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN