Altcoin analyse door Coinbaas (29-9)

Vandaag introduceren we de allereerste altcoin analyse mede mogelijk gemaakt door Coinbaas!

Ethereum

Ethereum is vanaf juli 2019 begonnen met een flinke correctie na een stijging van 340% in 7 maanden. Iedereen roept afgelopen jaar al wanneer de bullmarket begint. Maar als we naar veel grote alts kijken hebben wij sinds december 2018 gewoon een kleine bull market gehad.

Op dit moment is Ethereum aangekomen in een flink supportgebied waar hij al tweemaal op is gebounced. We zien op de RSI meer koopkracht, maar zolang wij ons onder de Ichi Cloud bewegen ben ik bearish op Ethereum. In deze markt handel ik op het negatieve. Dus uitgaande dat we de bearish trend voortzetten.

Als voorbeeld de Bitcoin triangle van vorige week. Ik hoopte dat we naar boven uitbraken. Maar omdat ik van het negatieve uitging had ik wel een stoploss staan voor als we naar beneden uitbraken.

Ethereum maakt op dit moment een falling wedge, een bullish continuiteitspatroon, met nog veel ruimte naar beneden. Supportzone is sterk. Verwachting is op dit moment een kleine uptrend richting de bovenste trend (185/190), om daarna nogmaals de supportzone te gaan testen. Zorg ervoor dat je onder dit sterke support een stoploss hebt. De Risk Reward Ratio moet interessant zijn.

Komodo (KMD)

Komodo is bezig met de maak van een zeer grote ascending triangle. Het lukt maar niet om door de resistance heen te breken. Gisteren leek het dan eindelijk zover, de uitbraak. Helaas zagen we daarop een bearish divergence verschijnen met daarop volgend een rode spike down. In de huidige altcoin markt mis ik liever een keer een stijging dan dat ik te hoog instap. Daarom is op KMD een logische instap op dit moment net boven onderste trendlijn met een stoploss onder deze trendlijn een prima risk/reward. Een tweede mogelijke tactiek is, welke in een bearmarket vaak werkt, de zogeheten Support/Resistance flip. Dus wacht op een duidelijk uitbraak en dan de bevestging/re-test van oude resistance inkopen.

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die Coinbaas maakt? Dan kun je hier zijn telegram kanaal joinen of klik op het plaatje hieronder!

Coinbaas
Coinbaas

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!