Libra

Mark Zuckerberg dineert met wetgevers vanwege bezorgdheid Facebook’s Libra

De CEO van Facebook, Mark Zuckerberg, had in de Verenigde Staten een diner met een aantal wetgevers. Tijdens het diner werd er kritisch gekeken naar Facebook’s Libra stablecoin-project. Dit meldde een artikel van de Washington Post op 19 september.

Volgens het verslag gaf Democratische senator Mark R. Warner aan dat Zuckerberg, “consistente zorgen hoorde over privacy, bezorgdheid over verachtelijke inhoud en hoe het aangepakt kan worden.”

De Amerikaanse senator voegde eraan toe dat leden specifieke vragen stelden over de plannen van Facebook om Libra stablecoin te lanceren. Facebook’s eigen cryptocurrency heeft in de afgelopen maanden enorm veel aandacht van beleidsmakers werelwijd gekregen. Warner voegde hiet het volgende aan toe:

“Een van de dingen waar ik me erg zorgen over maak is, toen de Facebook-vertegenwoordiger voor de senaat en voor mijn commissie, getuigde zei hij: `Weet je, als we geen goedkeuring van de Amerikaanse regelgevende instanties kunnen krijgen, zullen we niet lanceren’, We horen veel aanwijzingen dat Facebook ervoor kiest eerst in andere landen te lanceren. Dus iemand vertelt de waarheid niet.”

Warner leek ervan overtuigd te zijn dat Zuckerberg de zorgen van de Amerikaanse beleidsmakers hoorde, maar voegde eraan toe:

“Ik heb nog steeds geen 100 procent duidelijkheid over de vraag of ze het gevoel hebben dat ze kunnen lanceren zonder goedkeuring van de Amerikaanse regelgeving.”

Senator Richard Blumenthal, die ook aanwezig was tijdens het diner van gisteravond, zei dat hij ‘de sterke, positieve belangstelling van de heer Zuckerberg erg op prijs stelde’, eraan toevoegend:

“We hebben het gehad over enkele van de meest dringende uitdagingen voor de technologische industrie, waaronder herhaaldelijk falen om de verkiezingsbeveiliging en de privacy van consumenten te beschermen. Ik heb me gericht op de uitdagingen van privacywaarborgen.”

Facebook kondigde eerder dit jaar Libra en Calibra aan, een dochteronderneming die de naam van de virtuele wallet-service van Facebook deelt. Facebook heeft gezegd dat het van plan is om de cryptocurrency beschikbaar te maken voor zijn ongeveer 2 miljard gebruikers wereldwijd en dat het zal worden beheerd door een in Zwitserland gevestigde vereniging.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN