Whale Alert en BitcoinAbuse gaan samenwerken tegen criminaliteit

Op dinsdag 3 september kondigde Whale Alert, een service voor het volgen van grote cryptocurrency-transacties, aan dat het gaat samenwerken met BitcoinAbuse om cryptocurrency-gerelateerde misdaden beter te bestrijden. Dit volgens een artikel dat op dinsdag 3 september op Cointelegraph geplaatst werd.

BitcoinAbuse is een openbare database van Bitcoin (BTC) -adressen die worden gebruikt door hackers en criminelen. Whale Alert zei verder:

“We zullen nu transacties aan oplichters melden en hun activa in de gaten houden. Je kunt crypto veiliger maken door oplichting, zwarte markten en hacks te melden op de website BitcoinAbuse.com.”

Eerder vandaag zag Whale Alert een verplaatsing van 500 miljoen XRP, dat op moment ongeveer $130 miljoen waard was, van Ripple’s escrow naar een andere portemonnee die ook in handen is van het bedrijf. De overdracht is één van vele grote transacties die het bedrijf gedaan heeft en vele denken dat het bedrijf de munt aan het dumpen is.

Vorige maand heeft Whale Alert nog een tweet uitgebracht over vier transacties, van in totaal 22.923 BTC, van de bekende crypto-scam PlusToken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!