‘Crypto scam’ verspreidt miljoenen in vier Bitcoin transacties

Ruim $240 miljoen aan opbrengsten van het vermeende crypto scam project PlusToken is over vier Bitcoin (BTC) transacties verspreid. Dit meldde Cointelegraph op 18 augustus.

Een Twitter-account genaamd Whale alert die grote cryptocurrency-transacties bijhoudt, publiceerde op 17 augustus vier transacties van in totaal 22.923 BTC. Dit waren waarschijnlijk de opbrengsten van PlusToken.

De vier transacties verplaatsten 6.000 BTC, 5.000 BTC, 7.000 BTC en 4.923 BTC. Alle transacties vonden plaats op 17 augustus. Whale Alert geeft toe dat, hoewel de transacties waarschijnlijk verband houden met het vermeende crypto-scam project, dit nog niet is bevestigd.

Volgens Cointelegraph zou Plustoken de grootste crypto-scam kunnen zijn in de crypto historie. Het geschatte verlies staat ongeveer op $2,9 miljard. PlusToken zou frauduleus hebben beweerd dat het portefeuillehouders een rendement op de investering tussen 8% en 16% per maand zou kunnen opleveren. Dit zou gebeuren na het storten van $500 aan crypto-activa.

Cryptocurrency en blockchain forensisch-onderneming Ciphertrace stelt dat het platform verschillende Chinese staatsburgers, de Chinese politie en mede-oprichters van de onderneming omvat. Het oprichters duo bestaat uit een Zuid-Koreaanse man die opereert onder de alias van ‘Kim Jung Un’ en een Rus die alleen bekend staat als ‘Leo’.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!