SBI Holdings gaat dividend in XRP uitbetalen

SBI Holdings, de investeringsarm van de Japanse financiële gigant SBI Group, zal dividenden gaan uitkeren in XRP. Dit volgens een verklaring van het bedrijf die op woensdag 28 augustus geplaatst werd.

Volgens een bedrijfsverklaring die woensdag werd vrijgegeven, zullen SBI-aandeelhouders 30 XRP ontvangen voor elke 100 aandelen die zij bezitten, als onderdeel van een intermediair voordeelprogramma voor aandeelhouders. De uitgekeerde dividenden zullen corresponderen met de gehouden aandelen op 30 september 2019.

Om de crypto-dividenden te ontvangen moeten, de in aanmerking komende, ontvangers een VC Trade-account openen dat door het bedrijf wordt beheerd. De deadline voor het aanvragen van deze speciale aanbieding voor aandeelhouders is vastgesteld op 31 maart 2020.

Ripple en SBI werkten vorig jaar eerder al samen aan de, op blockchain-gebaseerde, betalingsapplicatie MoneyTap. Het platform is gelanceerd met een focus op de handel in XRP, de native token afgeleid van het Ripple-protocol.

SBI merkte in de release op dat de wereldwijde overschrijvingstool XRP “één van de belangrijke activaklassen in vermogensbeheer zal zijn.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!