SBI Holdings implementeert Bitcoin en Ethereum stortingen

Vctrade, een crypto-exchange die onlangs is gelanceerd door de Japanse financiële gigant SBI Holdings, heeft Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Ripple stortingen geïmplementeerd. Het bedrijf onthulde dit in een persbericht op 21 december.

SBI Holdings

SBI Holdings heeft volgens haar website een kapitaal van meer dan 92 miljoen yen ($828 miljoen) en meer dan zesduizend werknemers. Volgens een tussentijdse resultatenaankondiging registreerde het bedrijf in de zes maanden, eindigend op 30 september van dit jaar, meer dan 176 miljoen yen aan inkomsten ($1.584 miljoen).

De aankondiging

Verder meldt de publicatie dat de exchange overweegt om Bitcoin Cash stortingen ook toe te voegen. SBI legde ook uit dat het opnemen van cryptocurrencies niet beschikbaar zal zijn tot eind januari 2019 en zal worden beperkt tot een hardware-wallet, het bedrijf noemt deze de “designated wallet”. Het vermogen om slechts één specifieke wallet te gebruiken zal ervoor zorgen dat, volgens de aankondiging, “het adres van de klant te gekoppeld kan worden aan de klant”. Dit zal weer zorgen voor een adequate uitvoering van anti-witwasmaatregelen en ter bestrijding van terrorisme.

FinTech investeringen

Een dochter onderneming van SBI Holdings, de SBI Savings bank, heeft een memorandum of understanding getekend met Dayli Intelligence, een bedrijf gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie en blockchain-technologieën. De bank heeft, naar verluidt, deze stap gezet om haar FinTech-activiteiten te ondersteunen. Tevens heeft het bedrijf in augustus een tweede investering gedaan in de laatste versie van Cryptocurrency Exchange LastRoots. In september kondigde het bedrijf ook haar consumentenbetalingsapplicatie, genaamd MoneyTap, aan. De applicatie wordt ontwikkeld met behulp van de blockchain-technologie van Ripple. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!