Grootste cadeaukaart aanbieder in Japan gaat samenwerken Aelf

De grootste cadeaukaart aanbieder in Japan is van plan blockchain te gebruiken om zijn groei te stimuleren. Amaten is momenteel de toonaangevende Japanse secundaire marktplaats voor cadeaubonnen. Het bedrijf maakte een partnerschap bekend met de in Singapore gevestigde cloud computing start-up Aelf. DIt meldde markets.businessinsider op 20 augustus.

Het platform is van plan zijn activiteiten internationaal uit te breiden door middel van het ondernemingsgerichte blockchain-platform van Aelf te gebruiken.

Amaten, opgericht in 2012, is uitgegroeid tot 40 procent van het Japanse handelsvolume aan cadeaubonnen en draait jaarlijks ongeveer $110 miljoen aan omzet. Wereldwijd staat de markt van de cadeaukaartindustrie op $340 miljard.

Door cadeaubonnen om te zetten naar digitale activa die worden beheerd door het platform van Aelf, wil de onderneming “een revolutie teweegbrengen in de manier waarop cadeaubonnen worden uitgegeven, gekocht en geruild.

“Het huidige systeem en de technologie die worden gebruikt voor cadeaubonnen is volledig verouderd en dateert helemaal uit het midden van de jaren 90″, zegt Amaten-voorzitter Tom Kanazawa. “Het lijdt nog steeds aan fundamentele tekortkomingen en is erg onhandig. Ik geloof dat de cadeaubonnenindustrie een perfecte use case kan zijn voor blockchain.”

De blockchain van Aelf biedt een onveranderlijk record van de uitgifte van een cadeaubon en eventuele uitwisselingen van eigendom, waardoor de transparantie van het platform van Amaten wordt vergroot.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: CoinDesk

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!