Digitale valuta van China is gereed, zegt de Centrale Bank

De People’s Bank of China (PBoC) heeft aangegeven dat zijn digitale valuta gereed is. Dit meldde de lokale nieuwssite Shanghai Securities News op 10 augustus.

Na vijf jaar onderzoek is met succes een prototype dat blockchain-architectuur aanneemt ontwikkeld. PBoC adjunct-directeur Mu Changchun deed een aankondiging op het China Finance 40 Forum.

Besturingssysteem op twee niveaus

Mu zei dat het uitgeven van een digitale valuta door middel van een pure blockchain-architectuur moeilijk te bereiken zou zijn in een land zo groot als China, omdat retailers overeenstemming vereisen.

De digitale valuta gaat ook een tweelaags besturingssysteem gebruiken om tegemoet te komen aan de “complexe economie met een enorm grondgebied en een grote bevolking”, met PBoC op een hoger niveau en commerciële banken op een secundair niveau. Volgens Mu zal dit de toegankelijkheid verbeteren, de acceptatiegraad bij het publiek verbeteren en innovatie bij commerciële entiteiten bevorderen.

Volgens de executive van PBoC is de digitale valuta ontworpen om geschikt te zijn voor kleinschalige zakelijke hoogfrequente bedrijfsscenario’s.

Ben je nieuwsgierig naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Cointelegraph

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!