Malta’s bedrijfsregister gaat gebruik maken van blockchain

Silvio Schembri heeft bekendgemaakt dat het bedrijfsregister van het land (MBR) blockchain gaat gebruiken. Schembri is de onderminister van Financiële Diensten, Digitale Economie en Innovatie in Malta. Dit meldde Zeta op 31 juli.

Hij beweert dat het initiatief de eerste overheidsinstantie zal creëren die een op blockchain gebaseerd systeem en kunstmatige intelligentie zal draaien. Het nieuws is ook bevestigd door de Kamer van Koophandel.

Het doel is om de efficiëntie van het systeem te verbeteren en onnodige bureaucratische procedures te voorkomen. Hiervoor is wel een investering nodig in nieuwe technologie. De nieuwe MBR gaat ook nieuwe diensten mogelijk maken.

Dr. Muscat, de premier van Malta, heeft tijdens zijn inaugurele rede gezegd dat deze ontwikkelingen een welkome aanvulling zijn op het moderniseringsproces waar de Malta Financial Services Authority al eerder mee zijn begonnen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!