Blockchain malta

Malta’s bedrijfsregister gaat gebruik maken van blockchain

Silvio Schembri heeft bekendgemaakt dat het bedrijfsregister van het land (MBR) blockchain gaat gebruiken. Schembri is de onderminister van Financiële Diensten, Digitale Economie en Innovatie in Malta. Dit meldde Zeta op 31 juli.

Hij beweert dat het initiatief de eerste overheidsinstantie zal creëren die een op blockchain gebaseerd systeem en kunstmatige intelligentie zal draaien. Het nieuws is ook bevestigd door de Kamer van Koophandel.

Het doel is om de efficiëntie van het systeem te verbeteren en onnodige bureaucratische procedures te voorkomen. Hiervoor is wel een investering nodig in nieuwe technologie. De nieuwe MBR gaat ook nieuwe diensten mogelijk maken.

Dr. Muscat, de premier van Malta, heeft tijdens zijn inaugurele rede gezegd dat deze ontwikkelingen een welkome aanvulling zijn op het moderniseringsproces waar de Malta Financial Services Authority al eerder mee zijn begonnen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN