Dark Web-drugsdealer moet miljoenen Bitcoin terugbetalen

Een drugsdealer op het internet moet $4 miljoen aan geld, inclusief Bitcoin (BTC) terugbetalen. Dit komt doordat de drugsdealer schuldig is bevonden aan het witwassen van geld en samenzwering om drugs te verspreiden.

Volgens een persbericht van het advocatenkantoor van New York op 25 juli, heeft Richard Castro (bekend onder het pseudoniem ‘Chems_usa’) tijdens zijn illegale handel verschillende soorten drugs verkocht. Dit deed hij in de periode van november 2015 tot maart 2019 op dark web-markten, waaronder AlphaBay en Dream Market.

Er wordt gezegd dat Castro Bitcoin heeft geaccepteerd als betaling voor de drugs en de opbrengsten op verschillende manieren heeft witgewassen. Hiervoor gebruikte hij Bitcoin-wallets en kocht hij een grote hoeveelheid aan Zimbabwaanse dollars. Een vermeende mede-samenzweerder in de zaak, Luis Fernandez , verscheepte verdovende middelen vanaf onder andere New York City, zegt het persbericht.

Manhattan U.S. Advocaat Geoffrey S. Berman zei:

“Zoals hij vandaag heeft toegegeven, gebruikte Richard Castro jarenlang het dark web om grote hoeveelheden krachtige opioïden te verspreiden, waaronder fentanyl en carfentanil. Castro dacht dat hij zich kon verschuilen achter de anonimiteit van het internet en online pseudoniemen kon gebruiken om drugs te verhandelen. Dankzij onze partners voor wetshandhaving zit ‘Chems_usa’ nu in de Amerikaanse gevangenis.”

Volgens de aanklachtdetails vertelde Castro in juni 2018 tegen zijn klanten dat hij zichzelf van het dark web zou verwijderen. Hij gaf aan zijn opioïdenhandel uit te voeren via gecodeerde e-mail. Daarmee kon hij toch gevonden worden.

Onder het pseudoniem ‘Chems_usa’ vroeg hij klanten een vergoeding te betalen voor het e-mailadres. Castro werd echter gepakt en gearresteerd nadat een undercover wetshandhavingsfunctionaris de vergoeding had betaald, het gecodeerde e-mailadres had gekregen en vervolgens bij Castro bestellingen voor drugs had geplaatst.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: CoinDesk

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!