Cryptocurrencies krijgen steeds meer belangstelling van beleggers

Cryptocurrencies, zoals Bitcoin, krijgen steeds meer belangstelling van beleggers, en ze willen het verhandelen. Dit zei de CEO van online beurs organisatie TD Ameritrade, Tim Hockey, in een interview met TheStreet.com dat op dinsdag 23 juli geplaatst werd.

De CEO gaf zei:

“Klanten vragen erom. Vooral door de discussies rond Libra en het herstel van Bitcoin, is er weer verhoogde belangstelling.”

TD Ameritrade-klanten kunnen Bitcoin-futurescontracten kopen op de CME-beurs in Chicago. Tot dusverre geeft de organisatie hun klanten nog niet de mogelijkheid om rechtstreeks in cryptocurrencies te handelen. Het bedrijf geef zelf dan ook aan een “kruipen, lopen, rennen” -benadering aan te houden richting de crypto-markt.

“Er is veel toezicht op de regelgeving, of het nu gaat om Libra of crypto in het algemeen. We willen graag kunnen deelnemen, maar we willen ons comfortabel voelen met de risico’s, voor onszelf en voor onze klanten, in een wereld waar crypto nog steeds veel controversie heeft over een aantal items waar we allemaal over gehoord hebben.”

Vorig jaar kocht TD Ameritrade een belang in ErisX, een handelsplatform voor digitale activa. En eerder deze maand kondigde ErisX aan dat het een licentie had verkregen van de Commodity Futures Trading Commission om ook een ​​derivaten clearingorganisatie te worden.

Hockey zei het volgende hierover:

“Onze investering in ErisX kan ons op termijn toelaten om directe handel in cryptocurrencies mogelijk te maken.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!