Hoofd van Duitse Centrale bank: Projecten zoals Libra moeten niet onderdrukt worden

Het hoofd van de Duitse centrale bank, Jens Weidmann, sprak tijdens een recent G7-evenement over Libra. Hij gaf onder andere aan dat internationale toezichthouders het project van Facebook niet moeten proberen te onderdrukken. Dit werd duidelijk in een tweet van eToro marktanalist, Mati Greenspan, die op vrijdag 19 juli verspreid werd.

Volgens de tweet zou Weidmann naar verluidt het Libra project hebben gesteund tijdens de recente G7-bijeenkomst, met het argument dat digitale valuta’s (zoals Libra) aantrekkelijk kunnen zijn voor consumenten indien zij hun beloftes na kunnen komen.

Het hoofd van de Bundesbank drong er bij de wereldgemeenschap op aan om initiatieven als deze de tijd te geven, zodat zij zich kunnen ontwikkelen. Hij legde de nadruk op het feit dat het project nog in de kinderschoenen staat en hij waarschuwde voor het per ongeluk onderdrukken van innovatieve concepten, voordat alle details zijn opgehelderd.

In een eerder bericht zei de Duitse minister van Financiën, Olaf Scholz, nog het volgende over Libra:

De euro is en blijft het enige legale betaalmiddel in het eurogebied. De uitgifte van een valuta hoort niet in handen te zijn van een particuliere onderneming, omdat dit een kernelement is van staatssoevereiniteit.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!