Binance Chain

Hoofd van Duitse Centrale bank: Projecten zoals Libra moeten niet onderdrukt worden

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het hoofd van de Duitse centrale bank, Jens Weidmann, sprak tijdens een recent G7-evenement over Libra. Hij gaf onder andere aan dat internationale toezichthouders het project van Facebook niet moeten proberen te onderdrukken. Dit werd duidelijk in een tweet van eToro marktanalist, Mati Greenspan, die op vrijdag 19 juli verspreid werd.

Volgens de tweet zou Weidmann naar verluidt het Libra project hebben gesteund tijdens de recente G7-bijeenkomst, met het argument dat digitale valuta’s (zoals Libra) aantrekkelijk kunnen zijn voor consumenten indien zij hun beloftes na kunnen komen.

Het hoofd van de Bundesbank drong er bij de wereldgemeenschap op aan om initiatieven als deze de tijd te geven, zodat zij zich kunnen ontwikkelen. Hij legde de nadruk op het feit dat het project nog in de kinderschoenen staat en hij waarschuwde voor het per ongeluk onderdrukken van innovatieve concepten, voordat alle details zijn opgehelderd.

In een eerder bericht zei de Duitse minister van Financiën, Olaf Scholz, nog het volgende over Libra:

De euro is en blijft het enige legale betaalmiddel in het eurogebied. De uitgifte van een valuta hoort niet in handen te zijn van een particuliere onderneming, omdat dit een kernelement is van staatssoevereiniteit.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN