Duitse minister van Financiën: Facebook mag niet concurreren met euro

De Duitse minister van Financiën, Olaf Scholz, is zich gaan bemoeien met de media opschudding rond de cryptocurrency-inspanningen van Facebook. Dit meldde een verslag van Reuters.

In navolging van andere publieke functionarissen die de afgelopen dagen kritische opmerkingen hebben gemaakt, riep Scholz regelgevers op om het Libra-project van Facebook te onderzoeken. Scholz heeft zijn bezorgdheid geuit over de bescherming van de consument en de mogelijke verstoring in de eurozone.

De Duitse minister van Financiën, Olaf Scholz zei:

“De euro is en blijft het enige legale betaalmiddel in het eurogebied. De uitgifte van een valuta hoort niet in handen te zijn van een particuliere onderneming, omdat dit een kernelement is van staatssoevereiniteit.”

Dit punt komt overeen met de opmerkingen van de Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire, naar aanleiding van de onthulling van Libra. Bruno Le Maire zei het volgende:

“Het is uitgesloten dat Libra toegestaan mag worden als een soevereine valuta. Het kan niet en het mag niet gebeuren.”

Gisteren schreven wij al een artikel waarin wij aangaven dat de Bitcoin dalingen eventueel in relatie staan met de Libra hoorzitting.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Coindesk

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!