Microsoft, KPMG, Tomia en R3 gaan samenwerken

De internationale accountants- en adviesorganisatie KPMG is een partnerschap aangegaan met technologiebedrijven Tomia, Microsoft en R3. De bedrijven gaan samenwerken om een, ​​op blockchain gebaseerde, oplossing voor geschillen te creëren voor de telecomsector, vooruitlopend op 5G-netwerkdiensten. Dit volgens een artikel dat op zaterdag 20 juli op Cointelegraph geplaatst werd.

Op dit moment zijn grensoverschrijdende en cross-provider geschillen een ingewikkeld en langdurig proces. Deze schikkingen kunnen naar verluidt weken in beslag nemen en worden vanwege hun complexiteit vaak uitbesteed aan derden.

Deze uitbesteding leidt tot aanzienlijke kosten voor klanten. Alleen al de kosten van internationale kosten voor mobiel dataroaming zullen naar schatting $31 miljard in 2022 bedragen. Bovendien wordt voorspeld dat deze geschillen steeds complexer worden met de komst van 5G, omdat er nog meer data gebruikt gaat worden.

Volgens het rapport is de geplande blockchain-oplossing van plan om gebruik te maken van smart contracts om geschillen tussen providers te verminderen. Dergelijke smart contracts zouden naar verluidt essentiële informatie voor dit doel bevatten, door details te verstrekken zoals correcte tarieven, bestemming en bilaterale dealinformatie.

De bedrijven hopen dat het systeem er voor zorgt dat geschillen sneller en goedkoper zullen worden dan ze nu zijn, door de noodzaak voor telecombedrijven om geschillen uit te besteden weg te nemen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!