McDonald’s, Nestlé en Virgin Media sluiten zich aan bij blockchain pilot

McDonald’s, Nestlé en Virgin Media gaan deelnemen aan een nieuwe blockchain-pilot om online adverteren zo transparant mogelijk te maken. Dit meldde Campaignlive op 16 juli.

Het nieuwe initatief is ontwikkeld door de Joint Industry Committee for Web Standards (Jicwebs). Het doel is om de potentie van blockchain in de digitale advertentiewereld te beoordelen.

De Jicwebs blockchain-powered pilot werd voor het eerst bekendgemaakt in mei 2019 en wordt nu omarmt door wereldwijde industriereuzen zoals Zenith, OMD UK en Manning Gottlieb OMD. De bedrijven zullen de mogelijkheden van blockchain in de digitale advertentie-industrie voor de rest van 2019 evalueren.

De mediabureaus zullen niet alleen de potentie van blockchain controleren voor het vergroten van vertrouwen en transparantie rondom advertenties. Ook zal er gekeken worden of de technologie de operationele efficiëntie en het rendement op investering (ROI) kan verhogen. Kat Howcroft, senior media en budgetmanager bij McDonald’s, zei:

“Deze technologie biedt ons de mogelijkheid om een echt transparant beeld te krijgen van onze investeringen in de digitale toeleveringsketen.We willen ook graag begrijpen wat de mogelijke impact is die dit kan hebben op onze ROI en efficiëntie.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!