Cryptocurrencies vrij van omzetbelasting in Georgië

Georgië heeft cryptocurrencies vrijgesteld van belasting over de toegevoegde waarde (btw). Dit meldde Bitcoin.com op 13 juli.

Volgens het verslag tekende de Georgische minister van Financiën, Nodar Khaduri, kort geleden een wetsvoorstel om de belasting te regelen van entiteiten die cryptocurrencies verhandelen of minen. Het wetsvoorstel ging eind juni in. De definitie van gedecentraliseerde valuta die het wetsvoorstel naar voren brengt, is het volgende:

“Cryptocurrencies zijn digitale assets die elektronisch worden uitgewisseld en gebaseerd zijn op een gedecentraliseerd netwerk. Het uitwisselen van crypto’s vereist geen betrouwbare tussenpersoon en ze worden beheerd door middel van gedistribueerde grootboektechnologie.”

Met de invoering van het wetsvoorstel kunnen inwoners van het land cryptocurrencies inwisselen voor fiat-valuta zonder dat de transactie aan BTW wordt onderworpen. Toch wees Khaduri erop dat de Georgische lari het wettige betaalmiddel in Georgië blijft. Het gebruik van crypto’s voor betalingen zal het land dus niet toestaan.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Cointelegraph

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!