Rusland stelt wetsvoorstel digitale valuta uit

Het Russische parlement, de Doema, stelt de adoptie van het belangrijkste crypto-wetsvoorstel omtrent ‘Digital Financial Assets’ mogelijk uit tot de herfst. Dit meldde TASS op 9 juli.

De Doema overweegt om de adoptie van de DFA-regulering naar de herfstsessie te verplaatsen, terwijl de vertegenwoordigers het grotendeels eens zijn geworden over een wetsvoorstel over crowdfunding. Dit volgens de voorzitter van de Doema-commissie voor financiële markten, Anatoly Aksakov.

Aksakov legde verder uit dat functionarissen niet in staat zijn geweest om een gemeenschappelijk standpunt over het lot van digitale valuta’s in Rusland te bereiken, door te zeggen:

“De wet op de DFA moet beslissen of we cryptocurrencies als ruilmiddel in de Russische wetgeving zullen verbieden. Dit betekent dat er geen wisselpunten of exchanges zijn die werken met cryptocurrencies. We hebben hierover nog geen overeenkomst bereikt. We moeten definiëren wat cryptocurrency op wetgevend niveau is. We kunnen twee kanten op: we verbieden het organiseren van infrastructuur voor de aankoop en verkoop van cryptocurrencies in Rusland of laten het toe.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Cointelegraph

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!