Financieel adviesbureau zegt dat het VK crypto-vriendelijk moet worden na Brexit

De CEO van DeVere Group, Nigel Green, gaf in een interview met Verdict op dinsdag 9 juli aan dat hij vindt dat een positieve cryptocurrency-regelgeving een centraal onderdeel zou moeten vormen van het Verenigd Koninkrijk na de Brexit. Dit volgens een artikel dat gepost werd op Cointelegraph.

DeVere Group is een groot financieel adviesbureau en beheerd ongeveer $10 miljard aan vermogen.

De CEO geeft aan dat het bedrijf bezorgd is dat het Verenigd Koninkrijk in een recessie belandt als het besluit om de Brexit door te voeren.

Green zei het volgende:

“De groeiende markt voor cryptocurrency heeft al tastbare economische voordelen opgeleverd voor andere grote economieën. Post-Brexit VK zal een unieke positie hebben om nog verder te gaan en door het te omarmen, zou het de financiële sector van het VK een boost kunnen geven.”

Volgens Green zou de Brexit Londen kunnen helpen om de status van financieel hub te behouden, door het te bevrijden van bureaucratie en wetgevers de vrijheid te geven om een ​​pro-crypto-benadering toe te passen, die vergelijkbaar is met die in Zwitserland en Japan.

“Cryptocurrencies, die digitaal, wereldwijd en grenzenloos zijn, zijn ongetwijfeld de toekomst van geld. Dit wordt opgemerkt door de groeiende hoeveelheid particuliere en institutionele investeringen in de ontluikende sector. Terwijl andere rechtsgebieden zich richten op het heden, moet het VK zijn zinnen zetten op de toekomst om een ​​voorsprong te hebben op de rest.”

In een bericht dat op woensdag 3 juli op onze website gepubliceerd werd, gaf de Engelse toezichthouder, the Financial Conduct Authority (FCA), aan dat ze aan het bespreken zijn om een verbod op cryptocurrency derivaten toe te gaan passen van bedrijven die actief en/of gevestigd zijn in het VK.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!