HashCash blockchain

Bitcoin moeilijkheidsgraad ziet grote stijging

De moeilijkheidgraad van Bitcoin (BTC) mining heeft de grootste stijging van de afgelopen 12 maanden gezien. Dit volgens een artikel dat op dinsdag 9 juli op CoinDesk geplaatst werd.

Volgens officiële gegevens van BTC.com, bereikte de mining moeilijkheidsgraad vandaag 9,66 biljoen (T). Dit verbak het vorige record van 7,93 (T) met ruim 14%. Dit betekent niet alleen dat de concurrentie tussen miners groter wordt, maar dit betekent ook dat dit in een versneld tempo aan het gebeuren is.

Wanneer er minder machines concurreren om de hashfunctie van Bitcoin op te lossen, om nieuwe Bitcoins te genereren, zal de moeilijkheidsgraad dalen en wanneer er meer spelers de markt betreden, stijgt het.

De concurrentie op dit moment is zo hevig, dat de moeilijkheidsgraad de 9 biljoen overschreden heeft. De geschatte moeilijkheidsgraad, door BTC.com, tijdens de volgende aanpassingsperiode kan zelfs oplopen tot 10,35 (T), wat nog eens 14,17% zal zijn.

Vorige week plaatsten wij al een artikel waarin wij aangaven dat de hash rate van Bitcoin zijn hoogste niveau had bereikt.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN