Bitcoin prijs analyse door Het Crypto Huis (8-7)

Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin (BTC) een prijs van $11.890. Gaan wij verdere stijgingen zien tot en met 22 juli? Op het wekelijkse tijdframe is Bitcoin ook bullish gesloten, wat dus betekend dat de Doji candlestick van vorige week ongeldig verklaart kan worden.

Dagoverzicht

Bitcoin heeft zich inmiddels 3 dagen achter elkaar in het bullish afgesloten. Ook wist bitcoin zich vandaag uit de symmetrical triangle opwaarts uit te breken. Deze prijs bewegingen zijn zeer positief. Ook bevindt Bitcoin zich boven de EMA-21, wat voor mij een bullish signaal is.

Op de STOCH RSI op het dagelijkse tijdframe is ook te zien dat deze inmiddels omhoog wijst. Dit betekend dat er inmiddels weer bullish momentum in de maak is. Zowel op de STOCH RSI als op de RSI, is te zien dat Bitcoin inmiddels weer ruimte heeft voor een volgende beweging omhoog. 

Zolang Bitcoin boven de grijze box blijft ($11.400- $11.550) is er voor mijn geen reden voor paniek of geen reden om bearish te zijn.

4-uur overzicht

Op het 4 uur tijdframe kunnen wij ook zien dat Bitcoin keurig uit de downtrend lijn is gebroken. Bij de sterke uitbraak kwam Bitcoin ook tegelijk tegen zijn zware horizontale resistance aan wat ligt rond het prijsniveau van $12.000.

Ook de volume bar, die staat aangegeven bij de pijl, laat zien dat de uitbraak met veel bullish momentum heeft plaatsgevonden. Ook op het 4 uur tijdframe bevindt Bitcoin zich boven alle EMA’S, wat natuurlijk gezien kan worden als een sterk, bullish signaal.

30-min overzicht

Op het 30 minuten overzicht kunnen wij zien dat Bitcoin zijn bullish momentum weet vast te houden. Echter zie ik toch eerst liever dat wij eerst een re-test doen op de downtrend lijn. Dit hoeft natuurlijk niet te gebeuren, want wij vormen op dit moment namelijk ook een bull-flag, wat ons wellicht door de zware resistance van $12.000 kan brengen. In de onderstaande afbeelding kun je ook zien dat de target van de gevormde pennant, Bitcoin maar liefst naar een prijsniveau van $13.400 kan brengen!

Support levels

– $ 11.400 (short term)

– $ 11.000 (short term)

– $ 10.625 (short term)

– $ 9700 (short term)

– $ 8980 (mid term)

– $ 8200 (mid term)

– $ 7920 (mid term)

Resistance levels

– $ 12.000 (short term)

– $ 12.200 (short term)

– $ 12.450 (short term)

– $ 13.800 (short term)

– $ 16.400 (mid term

Conclusie

Bullish

Op dit moment kunnen wij uitgaan van een bullish scenario dat zich aankomende dagen kan gaan uitspelen. Een re-test op de downtrend lijn zou daarvoor ideaal zijn om vanaf daar de weg verder omhoog te vervolgen. De target van de pennant kunnen wij hanteren op een prijsniveau van $13.400. Benieuwd naar de andere potentiële targets? Bekijk deze in het onderstaande Youtube video.

Bearish

Wanneer de re-test op de downtrend lijn FAALT en BTC komt weer onder het prijsniveau van $11.400, dan komt de hele bullish setup te vervallen en kunnen wij zelfs uitgaan van een dubbel top scenario, wat Bitcoin opnieuw naar de $10.000 kan laten vallen. 

Dit artikel is geschreven door onze partners van Het Crypto Huis. Wil je meer informatie over wie zij zijn en wat zij doen? Klik dan hier om hun website te bezoeken of klik op de afbeelding hieronder! Je kan ze ook joinen op Telegram.

Bekijk tevens de laatste analyse op hun YouTube kanaal door hier te klikken.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.


Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!