Waarom zit deze Amerikaanse investeerder voor 50% in Bitcoin?

De Amerikaanse investeerder en mede-oprichter van Morgan Creek Digital Assets, Anthony Pompliano, lichtte zijn strategie toe in een interview met Cointelegraph op 5 juli.

Tijdens dit interview gaf Pompliano aan dat hij sceptisch is tegenover fiat-valuta’s en dat hij het risico, dat veel mensen lopen, om 100% in fiat-valuta’s te zitten, groter vindt dan de strategie die hij volgt. Hij zei:

“Ik zou het argument willen verdedigen dat 100% blootstelling aan fiat-valuta’s een heel slecht idee is. Toch? Omdat als een van die fiat-valuta’s (waar je 100% van je geld in hebt zitten) hyperinflatie ondervindt of faalt, je dan een heel groot probleem hebt.”

Verder benadrukte de investeerder/entrepreneur de noodzaak van diversificatie, echter hoeveel fiat en digitale valuta’s iemand moet bezitten, laat hij open.

Bitcoin (BTC) heeft volgens Pompliano het veiligste netwerk van dit moment en de eerste verdediging van het netwerk zorgt er eigenlijk ook voor dat Bitcoin op een dag de mondiale reservevaluta van de wereld kan gaan worden. Hij zei:

“Natuurlijk heeft de natiestaat met het grootste leger altijd de wereldwijde reservevaluta beheerst. […] dingen die vroeger een natiestaat toestonden om de mondiale reservevaluta te controleren (militaire superioriteit, economische sancties, etc.) zijn plotseling veel minder effectief, en wat ik geloof dat zal gebeuren is dat het land of het geldsysteem met de grootste verdediging zich eigenlijk in een positie om te domineren bevindt.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!