Koppel verliest duizenden euro’s in Bitcoin-scam

Een Australisch stel heeft meer dan AU $20.000,- (€12.400,-) verloren in een Bitcoin-scam en is hiervan persoonlijk op de hoogte gebracht door de daders. Volgens een bericht van ABC, investeerde het stel hun geld in een handelsplan dat op Facebook werd gepromoot en het webdomein Coinexx.org gebruikte. Ondanks de angst dat het een oplichterij zou kunnen zijn, kregen ze door de positieve resultaten er steeds meer vertrouwen in. Uiteindelijk investeerden ze in totaal meer dan €12.000,-. Ook hebben ze een familielid weten te overtuigen om een soortgelijk bedrag te investeren. Uiteindelijk gaf Nick zijn baan op, gebaseerd op het rendement dat ze aanvankelijk kregen, aldus het rapport. Nadat ze echter geen geld meer hadden om te investeren, waren de betalingen ineens verdwenen en sloot de vermeende onderneming de toegang tot hun wallet. Even later ontvangt het koppel een bericht via WhatsApp waarin stond:
“Ik zal je de stress besparen, want je hebt al veel meegemaakt. Coinexx is een oplichterij. Doe geen moeite om te proberen, je geld terug te krijgen. Concentreer je alleen op het verkrijgen van geld om voor je gezin te zorgen.”
De Australian Competition and Consumer Commission (ACCC) vertelt het ABC dat de gegevens die door de familie Yeoman werden verstrekt ‘lijken op een Ponzi-scheme’. Wel opmerkelijk is dat zij verder nog geen andere klachten over Coinexx.org hebben ontvangen. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram. Bron: Cointelegraph

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!