Nestlé start blockchain pilot voor toeleveringsketen

De in Zwitserland gevestigde organisatie, Nestlé, heeft bekendgemaakt dat zij van plan zijn om hun toeleveringsketen traceerbaar te maken, door middel van blockchain technologie. Dit werd bekendgemaakt in een persbericht dat op dinsdag 2 juli gepubliceerd werd.

Nestlé gaat dit project ontwikkelen in samenwerking met OpenSC. OpenSC is een blockchain-platform dat in januari werd gelanceerd via een samenwerking tussen WWF-Australië en BCG Digital Ventures. Nestlé geeft verder aan dat het de eerste ‘grote voedings- en drankorganisatie’ wordt dat met blockchain gaat werken om hun toeleveringsketen in kaart te brengen.

Met het OpenSC-platform zullen consumenten naar verluidt op een duurzame manier toegang kunnen krijgen tot onafhankelijk en verifieerbare gegevens over de toeleveringsketen van Nestlé.

De eerste pilot die het bedrijf gaat uitvoeren, zal melk van boerderijen en producenten in Nieuw-Zeeland tracken naar de fabrieken en magazijnen van het bedrijf in het Midden-Oosten. Verder beweert het bedrijf dat het systeem tevens zal worden getest met palmolie afkomstig vanuit Amerika.

Het uiteindelijke doel van de pilot is erachter komen of het systeem schaalbaar is. Global Head of Responsible Sourcing bij Nestlé, Benjamin Ware, zei het volgende:

“Met deze open blockchain-technologie kan iedereen, waar ook ter wereld, onze feiten en cijfers over onze verantwoorde bronnen inzien en beoordelen.”

Bron: Cointelegraph

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!