Weekly BTC Update door CryptoMichaël (29-6)

Wat een volatiele week voor Bitcoin (BTC) met een mooie tijdelijke top op $14,000! Niet alleen steeg de koers zeer hard, ook de media wist het weer op te pikken en over Bitcoin en crypto te schrijven. Soms in een goede manier, soms in een slechte manier, maar publiciteit is alleen maar goed. Op het moment van schrijven staat de koers van Bitcoin op $11,900 met een piek eerder deze week op $13,900. Nog steeds kunnen we spreken over een mooie opgaande trend (macroview), alleen hebben we wel een flinke sell-off gehad bij de euforie piek op $14,000.

Weekchart (W) – BTC

Twee weken geleden zagen we een mooie bullish engulfing op de wekelijkse chart, waarbij de koers doorgang ondervond naar boven. Hierna brak hij door de $10,000 & $11,600, terwijl hij op dit moment een belangrijk weerstandsniveau heeft geraakt rond de $14,000. Dit is op basis van Fibonacci een belangrijk weerstandsniveau, maar ook nog een klein supportgebied gedurende de piek van eind 2017.

Daarnaast heeft dit patroon vrij veel weg van de uitbraak eind 2015. Als we die er namelijk bij pakken, dan zien we het volgende:

Het heeft vrij veel weg van elkaar, aangezien dit keer er ook een parabolische koersbeweging plaats heeft gevonden. Wil dit zeggen dat we helemaal naar beneden gaan (lees; parabolische koersbewegingen hebben doorgaans een daling van 80% als gevolg)? Nee, dat denk ik niet. Persoonlijk geloof ik er in dat we in een bullish marktstructuur zitten, maar dat de markt (Bitcoin) wel een tijd nodig heeft om een nieuwe bodem te gaan vinden en te gaan accumuleren.

Dagchart (D) – BTC

Als we hiernaar kijken, dan zien we een duidelijk parabolische beweging en als we links in de chart kijken, zien we dat hier nog een weerstandsniveau zit, waar Bitcoin in de hoogtijdagen van 2017 een paar keer op gesprongen is. Ook valt onderin te zien dat het volume van de piek omhoog woensdag het hoogste volume sinds eind 2017 betrof. Daarnaast valt ingezoomd te zien dat er erg veel verkocht werd, reden voor de snelle daling daaropvolgend.

Wat kunnen we nog meer zien?

Weerstandsniveaus:

  • $12,500 (dit is ingezoomd het level waar we vandaag op teruggesprongen zijn).
  • $13,500-14,000 is het cruciale weerstandsgebied waar we doorheen moeten. Gaan we daar doorheen, dan is het vrij aannemelijk dat we naar de oude top van $20,000 rennen.

Supportniveaus:

  • $10,500 (dit is een klein supportniveau waar de eerste bounce op is geweest).
  • Het gebied bij de blauwe lijnen -> $8,500-9,500 is het belangrijke gebied waar ik zelf op gefocust ben om weer een swingtrade aan te schaffen.

Als we de historie er bij pakken, dan zien we dat Bitcoin 30-40% dalingen doormaakt in een opgaande markt. Combineren we dit met het huidige koersverloop, aannemende dat we een tijdelijke top hebben, dan komen we uit op het blauwe gebied rond de $8,500. Dit is ook goed in lijn met de ‘gaps’ op de futures (gaten in de markt die komen door de dagopening en sluiting -> CME futures zijn delen van de dag gesloten, terwijl de handel in Bitcoin 24/7 is). Het zou erg fijn zijn als de koers een tijd rustiger aan gaat doen, zodat de alternatieve munten kansen krijgen om mee te gaan met Bitcoin. De dominantie van Bitcoin staat op het hoogste punt sinds eind 2017.

Mochten we echt weer het hoogste punt van $13,500 op gaan zoeken en volume oppikken, dan is een uitbraak naar boven aannemelijk en misschien wel een nieuwe all time high.

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!