Edward Snowden ontving betalingen in Bitcoin

De welbekende klokkenluider, Edward Snowden, gebruikte naar verluidt Bitcoin (BTC) om betalingen te ontvangen voor de informatie die hij verstrekte aan de media. Dit werd onthuld tijdens de Bitcoin 2019 Conference die van dinsdag 25 t/m donderdag 26 juni gehouden werd in San Francisco en werd gepubliceerd door Cointelegraph op vrijdag 28 juni.

Snowden werkte in 2013 als een CIA-onderaannemer toen uit zijn lek bleek dat telecombedrijven en overheden betrokken waren bij massale bewakingsprogramma’s die de telefoongegevens, van niets vermoedende Amerikanen, afluisterden.

Momenteel verblijft Snowden in Rusland vanwege een openstaand arrestatiebevel in de Verenigde Staten. Hij heeft in Rusland een verblijfsvergunning voor drie jaar gekregen.

Tijdens een videogesprek vanuit Rusland gaf Snowden aan dat het vermogen om te ruilen en transacties uit te voeren, zonder te worden bekeken en vastgelegd, “de basis vormt van alle rechten”. Hij ging verder met te zeggen dat Bitcoin helpt bij het bieden van privacy in een tijdperk van verhoogde bewaking en drong er ook op aan dat het principe achter het recht op privacy niet betekent dat je iets te verbergen hebt.

Hij waarschuwde tevens voor de nadelige invloed van smartphones en social media, en welke invloed zij zullen hebben op ons recht op privacy in de toekomst, en voegt daaraan toe:

“Vroeger konden regeringen je in de gaten houden, maar nu gebeurt dit allemaal met apparaten waar we zelf voor betalen. En terwijl we dat doen, stopt het onze privacy om de status quo te zijn en houdt het onze vrijheid op om norm te zijn.”

Eerder verwierp Snowden ook al de kritiek dat Bitcoin voornamelijk door criminelen wordt gebruikt, met als argument: “Er zijn nog veel meer criminelen die de dollar gebruiken.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!