Circle K voegt Bitcoin geldautomaten toe aan winkels

DigitalMint, een in Chicago gevestigde keten van Bitcoin (BTC) geldautomaten, heeft in 20 Circle K winkels Bitcoin geldautomaten geïnstalleerd. Dit meldde retailcustomerexperience in een nieuwsbericht.

Circle K Stores Inc. is een Canadese multinationale keten van buurtwinkels. Het bedrijf is opgericht in 1951 in El Paso. De winkels zijn te vinden in de meeste van de 50 Amerikaanse staten en is franchised in Azië en Zuid-Amerika.

“We zijn zeer verheugd om samen te werken met een gerespecteerde organisatie zoals Circle K”, zei Marc Grens, president en mede-oprichter van DigitalMint.”Deze partnerschap opent de deur voor een enorme uitbreiding van Bitcoin toegang tot nieuwe markten wereldwijd.”

Deze stap markeert de grootste uitbreiding van DigitalMint tot nu toe, aldus de onderneming. De Arizona Bitcoin geldautomaten bevinden zich in Flagstaff, Maricopa, Mesa, Phoenix, Tempe, Tucson en Surprise. De automaten van Nevada bevinden zich in Las Vegas.

“Door samen te werken met DigitalMint kunnen we onze klanten naadloze toegang bieden tot Bitcoin, tegen een zeer redelijke prijs,” zei Joel Konicke, category manager bij Circle K Stores Inc.

Sinds de oprichting is het bedrijf binnen ongeveer vijf jaar uitgegroeid tot 250 locaties in 25 staten. De onderneming accepteert geen betaalpassen of creditcards. De Bitcoin geldautomaten accepteren alleen contant geld. Voor grote geldschieters legt het bedrijf een limiet van $20.000 per dag op. Met de huidige tarieven, kun je ongeveer 2.2 Bitcoin kopen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!