Ethereum 2.0 zou wellicht al in januari 2020 live kunnen gaan

De volgende grote update van de Ethereum (ETH) blockchain, genaamd Ethereum 2.0, zou naar verluidt al in januari 2020 live kunnen gaan. Dit werd duidelijk in een call tussen de, door de Ethereum Foundation benoemde, onderzoeker Justin Drake en de ontwikkelaars van Ethereum 2.0. In dit gesprek werd duidelijk dat ze op schema lagen om ‘Phase Zero’ op 30 juni te starten.

Drake zei het volgende:

“We hebben nog steeds vrij veel tijd vóór het einde van 2019, dus ik denk dat het bekijken een target datum, tegen het einde van 2019, realistisch zou kunnen zijn. Een datum die goed zou kunnen werken is 3 januari 2020.”

De datum is echter nog niet volledig vastgelegd. Mede-onderzoeker van de Ethereum Foundation, Danny Ryan, benadrukte in een e-mail aan CoinDesk dat de voorgestelde datum nog niet is vastgesteld en dat het extra werk met betrekking tot het testen van Ethereum 2.0 een grote rol zal spelen in deze beslissing.

Ryan benadrukte:

“Hoewel het haalbaar is, zijn de klantenteams nog niet toe aan een datum, zeker gezien het feit dat we nog niet in de multi-client-testnet fase zitten. Met elke fase van ontwikkeling zijn er tal van onbekende factoren, dus we zullen gewoon moeten blijven aanpakken zodra ze de kop op steken.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!