Ubisoft verkent blockchain implementatie mogelijkheden

De Franse gaming gigant Ubisoft is aan het onderzoeken of blockchain-applicaties hen een mogelijkheid biedt om een voorsprong op de concurrentie te krijgen. Dit nieuws werd op woensdag 11 juni gepubliceerd op de website van de Franse financiële krant, Les Échos.

Volgens de krant is Ubisoft al een paar maanden bezig met hun onderzoek en het bedrijf heeft, naar verluidt, al één implementatie mogelijkheid uitgekozen. Zo zou Ubisoft virtuele objecten en/of accessoires in een game willen plaatsen, via blockchain technologie, om er zo geld mee te verdienen. Dit is te vergelijken met vele andere games van de concurrenten van Ubisoft, zoals Fortnite (Epic Games), FIFA (EA) en andere games waar je in-game aankopen kan doen om je team of personage te verbeteren.

De Franse krant merkt echter op dat, door blockchain te gebruiken, je investering niet verloren zal gaan. De krant gaf aan:

“Wanneer je een kostuum koopt op Fortnite, gaat je investering verloren, omdat je accessoire vast zit in het spel. Als we de blockchain hiervoor gaan gebruiken, geven we een fysiek bestaan ​​aan een digitaal element.”

Een anonieme bron die, naar verluidt dicht betrokken zou zijn bij het onderzoek van Ubisoft, vertelde Les Échos dat het bedrijf zou overwegen om de Ethereum-blockchain te gaan gebruiken en beweerde dat het werk aan het initiatief zich al in een vergevorderd stadium zou bevinden.

Het is echter nog niet duidelijk wanneer en in welke game Ubisoft dit zou willen gaan implementeren.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!