De burgemeester van Vancouver wil Bitcoin geldautomaten verbieden

De burgemeester van de stad Vancouver in Canada overweegt om Bitcoin (BTC) geldautomaten (ATM’s) te verbieden om zo het witwassen van geld tegen te gaan. Dit meldde The Next Web op woensdag 5 juni. Het artikel geeft aan dat Kennedy Stewart, de burgermeester van Vancouver, een volledig verbod heeft voorgesteld omdat het aantal witwaszaken stijgt. Volgens CoinATMRadar zijn er momenteel 694 cryptocurrency-geldautomaten in Canada actief, waarvan er 76 in Vancouver staan. In een politierapport kwam naar voren dat criminelen zelf Bitcoin geldautomaten kopen en hiermee kunnen ze hun geld witwassen. De autoriteiten verwachten dat zij dit jaar ongeveer 840 meldingen, met betrekking tot digitale valuta, zullen ontvangen. Dit zijn ruim drie keer zoveel meldingen als vorig jaar. De provincie British Columia zal een witwasonderzoek gaan houden. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!