Crypto-twitteraar uitgelicht: Khilone

Het onderwerp cryptocurrency komt regelmatig voorbij op Twitter. En bij een populair onderwerp, horen accounts die hier veel over twitteren en delen. Eén van deze accounts, met ruim 12.000 volgers, is @Khil0ne. Wij stelden hem 5 vragen over Twitter, crypto en meer.

1. Wie ben je?
Ik ben Khilone en ik ben veel te vinden op Twitter, Medium en op alle andere communicatiekanalen in crypto (Discord, Telegram, Reddit etc.). Ik help Stratis Platform vrijwillig sinds de oprichting in 2016 en ben een onderdeel geweest van de groei tot nu toe. Ik heb geholpen om het officiële Twitter account op te bouwen en heb samen met anderen de volledige Stratis community opgebouwd en onderhoud die al sinds 2016. Daarnaast ben ik adviseur van Beaxy Exchange en probeer ik zo veel mogelijk mensen in crypto te helpen door mijn kennis te delen die ik de afgelopen jaren heb opgedaan.

Om iedereen op de hoogte te houden en het gemakkelijker te maken schrijf ik wekelijks een blog over Stratis, Beaxy en Crypto in het algemeen. Ik focus mij in deze blogs op de dingen die week ervoor zijn gebeurd.Ik beschouw mijzelf als iemand die veel waarde hecht aan vertrouwen, transparantie, ethisch zijn, iemand die graag mensen helpt door informatie te verschaffen en iemand die gewoon normaal doet. Dit verwacht ik ook van de projecten waar ik aan mij verbindt en dat is ook de reden waarom ik mij aan Stratis en Beaxy heb verbonden.

2. Hoelang zit je al in crypto?
Ik zit in crypto sinds eind 2015. In de voetbalkantine vertelde een vriend van mij dat hij een documentaire had gezien over Bitcoin. Dit was voor mij de eerste keer dat ik over het fenomeen Bitcoin hoorde. De documentaire was van VPRO tegenlicht en heet ‘Het Bitcoin-evangelie’. Na het bekijken van deze documentaire was ik gelijk getriggerd en ben ik verder onderzoek gaan doen.

Ik vond een website waar ik een spel kon spelen en waar ik met echte Bitcoin kon minen. Ik kocht voor 10 euro aan Bitcoin en begon dit spel te spelen. Al snel kwam ik erachter dat er op de chatfunctie veel werd gesproken over Poloniex en altcoins, iets waar ik nog nooit van had gehoord. Ik heb mij vervolgens geregistreerd voor Poloniex en ben de trollbox gaan volgen.

Uiteindelijk ben ik gestopt met het mining spel en heb ik mijn funds overgeheveld naar Poloniex. Naar aanleiding daarvan ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in altcoins en uiteindelijk kwam ik uit bij Stratis. Ondertussen bleef ik van mijn salaris stukjes Bitcoin bijkopen en ben ik vervolgens in de Stratis ICO mee gaan doen.

3. Wat zijn je favoriete altcoins?
Mijn favoriete altcoins zijn logischerwijs de projecten waar ik aan verbonden ben:

$STRAT (Stratis Platform): het project dat mijn crypto avontuur een kickstart heeft gegeven en waarvan ik al drie jaar onderdeel ben. Stratis heeft een eigen blockchain die volledig gebaseerd is op de programmeertaal C# en die gebruik maakt van het .NET Core platform. Het is een herschreven versie van de veiligste blockchain die er is, Bitcoin. Bitcoin is echter in de programmeertaal C++ geschreven en op basis van het consensus model PoW (Proof of Work). Stratis is in C# en heeft het consensus model PoS (Proof of Stake).

$BXY (Beaxy Exchange): Beaxy Exchange is een exchange die de exchange wereld wil opschudden met een matching engine die volumes aankan van traditionele exchanges zoals NASDAQ. Daarnaast hebben ze een groot scala aan order types, meer dan elke andere crypto exchange. Beaxy is begonnen met de exchange in 2017 en is van plan om de exchange te launchen in de aankomende weken. Het token is dus nog niet live maar voor mensen die de token sale hebben gemist zeker één om in de gaten te houden.

Andere projecten die ik volg voor de lange termijn zijn $ETH (Ethereum), $BOXX (Blockparty), $MTL (Metal) en $RVN (Ravencoin)

4. Welke altcoin is volgens jou nog een gem?
Stratis Platform en Beaxy Exchange.

5. Welke cryptotwitter accounts volg je graag?
Ik ben erg selectief in het volgen van mensen, omdat ik het belangrijk vind wat er op mijn Twitter feed verschijnt. Iedereen die ik volg brengt een ander inzicht met zich mee en kan je helpen in je crypto avontuur. Mijn tip is om niet te veel mensen te volgen en regelmatig je volgers lijst te beoordelen op of de personen die je volgt nog waarde toevoegen. Ik ben zelf ‘opgegroeid’ met de volgende mensen waar ik veel van heb geleerd en die ik enorm respecteer:

Loomdart
CryptoSqueeze
galaxyBTC
Flyingheadofbtc
CryptoBull
AngeloBTC
APompliano

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!