Europese Unie zal meer data beschikbaar stellen voor de ontwikkeling van AI- en blockchain

De Europese Unie heeft besloten om het aantal gegevens, die kunnen worden gebruikt voor de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (AI) en blockchain, te verhogen. Dit volgens een persbericht van donderdag 6 juni.

Ambtenaren hopen dat de versoepelde regels “de gegevenseconomie in de EU zal stimuleren, zal bijdragen aan de ontwikkeling van, een op gegevens gebaseerde, samenleving en de groei zullen stimuleren.”

Hoogwaardige datasets zullen gratis beschikbaar zijn, inclusief statistieken, bedrijfseigenaarsbeschrijvingen en meteorologische informatie. Naast het toestaan ​​van AI- en blockchain-projecten om onderzoeksgegevens te gebruiken die zich al in het publieke domein bevinden, zullen real-time weer- en transportgegevens ook beschikbaar worden gemaakt.

Alexandru Petrescu, de minister van communicatie van Roemenië, zei:

“Deze regels zullen kunstmatige intelligentie vooruit helpen en zullen Europa helpen om een ​​wereldleider te worden op dit cruciale gebied. Zij zullen de Europese digitale industrie versterken, met name kleinere bedrijven en startups, die anders geen toegang zouden hebben tot alle gegevens die zij nodig hebben om te innoveren en uit te breiden.”

EU-lidstaten hebben nu twee jaar de tijd om ervoor te zorgen dat deze veranderingen in hun nationale wetgeving worden geïmplementeerd.

Ben je benieuwd naar het laatste rypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hierJe kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!