Onderzoek: Chinese exchanges zijn verantwoordelijk voor ruim 60% van al de Tether handel

Chinese cryptocurrency-exchanges zijn verantwoordelijk voor ruim 60% van alle Tether (USDT) handel. Dit meldt Diar op maandag 3 juni.

Volgens het rapport zijn de Chinese beurzen in 2019 tot nu toe goed voor meer dan $10 miljard aan USDT-handel. Amerikaanse exchanges daarentegen zouden slechts $450 miljoen aan USDT verhandeld hebben. Binance en Bitfinex vertegenwoordigen naar verluidt bijna het resterende deel, wat goed is voor 31% van alle handel.

Bovendien concludeert de analyse dat de handelscijfers niet misleidend zijn. Volgens hun bevindingen wordt er een gelijk aantal verzonden als ontvangen, wat suggereert dat de getallen werkelijke handel vertegenwoordigen en niet alleen grote spelers die uit willen cashen.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!