Binance DEX niet bereikbaar voor users in 29 landen

De gedecentraliseerde exchange (DEX) van Binance, de grootste cryptocurrency exchange, zal niet bereikbaar zijn voor users die uit de onderstaande 29 landen komen. De DEX informeert potentiële gebruikers over de beperking via een bericht dat verschijnt wanneer het platform wordt benaderd vanuit één van de regio’s.

Het bericht op het platform vermeldt:

“Het lijkt erop dat u www.binance.org opent vanaf een IP-adres dat behoort tot één van de volgende landen:

VS, Albanië, Wit-Rusland, Bosnië, Birma, Centraal-Afrikaanse Republiek, Democratische Republiek Congo, Democratische Volksrepubliek Korea, Ivoorkust, de Krim-regio van Oekraïne, Kroatië, Cuba, Herzegovina, Iran, Irak, Kosovo, Libanon, Liberia, Libië, Macedonië, Moldavië, Servië, Somalië, Soedan, Zuid-Soedan, Syrië, Venezuela, Jemen of Zimbabwe.”

De exacte reden waarom deze landen geen toegang krijgen is niet helemaal duidelijk. Binance heeft verder geen commentaar gegeven op de beslissing.

Velen in de crypto-gemeenschap karakteriseerden de bevinding als een indicatie dat de DEX in feite niet gedecentraliseerd is. Een Twitter-gebruiker, bekend bij crypto-enthousiastelingen als Whale Panda, merkte het volgende op:

“Het was nooit een DEX, dus stop het als een DEX te benoemen. Het is gewoon een woord dat ze gebruikten om $BNB te pumpen, het was nooit de bedoeling om gedecentraliseerd te zijn.”

Wil je traden in cryptocurrencies, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. ?

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!